Un bărbat a murit la SJU Suceava din cauza unei brohopneumonii severe. În cazul său a fost infirmată gripa


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Câmpulung Moldovenesc a murit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în urma unei bronhopneumonii severe, în cazul acestuia fiind infirmată infecţia gripală prin analize de laborator.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că în săptămâna precedentă s-au înregistrat 12 cazuri de afecţiuni compatibile cu gripa, din care cinci au fost internate în spital.

Catalina Zorescu Zorescu a spus că din cele cinci persoane internate în spital, doar în cazul unei paciente în vârstă de 40 de ani s-a confirmat prin analize de laborator prezenţa virusului gripal AH1N1, cu formă severă a bolii.

Medicul epidemiolog sucevean a mai spus că pacienta, care are şi alte afecţiuni asociate,  este momentan stabilă clinic şi se află internată în Secţia de Boli Infectioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi nu a fost vaccinată antigripal.

Zorescu a precizat că un al doilea pacient, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, internat în SJU Suceava a murit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma unei bronhopneumonii severe.

Ea a spus că pacientul nu fusese vaccinat antigripal, prezenta factori de risc asociaţi şi fusese internat în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a unităţii sucevene, în cazul acestuia fiind infirmată prin analize de laborator infecţia gripală.
Din totalul celor 12 cazuri de gripă diagnosticate clinic, 10 s-au înregistrat în zona Sucevei şi două în zona Rădăuţi.

Tot în cursul săptămânii trecute s-au înregistrat 2674 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 89 de internări şi 696 de cazuri de pneumopatii acute cu 93 de internări. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de