Incendiu la Cantonul Silvic din Sucevița. O butelie a explodat în timp ce pompierii încercau sa stingă focul


Intră acum și în grupul de

O butelie de gaz a explodat, joi, în timpul intervenţiei pompierilor care stingeau un incendiu izbucnit la Cantonul Silvic Suceviţa, fără ca în incident să fie rănite persoane, iar o altă butelie a fost evacuată şi răcită de pompieri pentru evitarea producerii altei explozii.

Incendiu  (7)Potrivit ISU Suceava, militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzilor de Intervenţie Siret şi Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa, au intervenit cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la Cantonul Silvic din Suceviţa.

La sosirea echipajelor, ardeau două construcţii şi exista pericolul de propagare la clădirea cantonului şi la fondul forestier, aflat în apropiere.

În incendiu, au ars o construcţie corp comun, compusă din  adăpost de animale, depozit de furaje şi garaj, precum şi o anexă, pe o suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi. Flăcările au mai distrus două tone de fân, o maşină de tocat furaje, aparatură electrocasnică şi alte bunuri. Pe timpul incendiului, o butelie de gaz a explodat. O altă butelie a fost scoasă de către pompieri, care au răcit-o şi au îndepărtat astfel pericolul de explozie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de cablul unui frigider lăsat sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat clădirea cantonului silvic şi fondul forestier. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de