Presedintele Consiliului Regional Schwaben distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Regional Schwaben, Jurgen Reichert a fost distins marti, cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava, ca semn de recunoastere a activitatii de aproape 30 de ani în plan social, politic si universitar, dar si a contributiei în domeniul relatiilor dintre judetul Suceava si regiunea mentionata.

Ceremonia de decernare a acestui titlu, acordat la initiativa Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica de la Universitate, a reunit în noua sala a Auditorium-ului „Jospeh Schmidt”, alaturi de conducerea universitatii si de membrii comisiei de evaluare, profesori, studenti si alti invitati, si oaspeti din Augsburg, printre care Otto Halabrin, directorul „Bukowina Institut”. Nu a lipsit  presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, având în vedere ca între regiunea Schwaben si judetul Suceava exista un parteneriat durabil de peste 10 ani, dânsul remarcând de altfel contributia lui Jurgen Reichert la „cresterea prestigiului zonei Bucovina în Germania”.

Diploma a fost înmânata de rectorul universitatii, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur.

„În acest an am avut posibilitatea sa sarbatorim la noi în regiune 10 ani de parteneriat încheiat între judetul Suceava si regiunea noastra. A fost pentru noi prilejul de a privi spre ce am realizat în acesti 10 ani, am constatat ca s-au facut foarte multe si vreau sa-i multumesc domnului presedinte Mîrza pentru aceasta. Este o mândrie deosebita pentru mine faptul ca universitatea mi-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa. Sunt bucuros pentru ca am reusit, prin institutiile noastre si persoana mea, sa întarim aceste relatii pe care le avem de ani de zile si ma bucur ca am putut contribui la ele. Pentru mine titlul reprezinta  un îndemn de a continua si va fi una din preocuparile mele de viitor pentru a realiza o Europa unita”, a declarat Jurgen Reichert.   

„De acum încolo, obiectivul principal va fi sa sprijinim activitatile viitoare, contactele între facultati si sa le extindem si în alte domenii. Drumul bun este sa facem multe schimburi de profesori si studenti, de la o universitate la alta. Proiectul urmator e sa organizam Zilele Universitatii Suceava la noi la Augsburg cât mai repede. Colaborarea dintre universitati este unul dintre punctele noastre pe care le sprijinim în cadrul parteneriatului dintre Suceava si Schwaben si vrem neaparat s-o extindem. Unul din lucrurile care ma preocupa personal este intensificarea schimburilor între studenti, pentru ca prin acestea studentii au posibilitatea de a se cunoaste reciproc. Eu vreau sa va multumesc deschis si pentru posibilitatea de a tine referate la universitatea dvs., si de a spune câte ceva din gândurile mele care ma preocupa”, a mai spus Jurgen Reichert.

Începând de marti, Jurgen Reichert este si membru de onoare al senatului universitatii, a precizat Adrian Graur, care a promis si l-a asigurat pe oaspete ca, în luna martie 2008, universitatea suceveana va fi prezenta la Zilele Universitatii din Augsburg cu o expozitie. 


Intră acum și în grupul de