PD solicita ca tema votului uninominal sa nu fie pusa in umbra euroalegerilor


Intră acum și în grupul de

Presedintele organizatiei judetene a PD, Eugen Uricec a facut un apel catre toate fortele politice de a nu minimaliza importanta referendumului pentru votul uninominal si de a nu duce în derizoriu acest eveniment major pentru România, declansat de seful statului, Traian Basescu. Eugen Uricec a spus, într-o conferinta de presa ca tema votului uninominal „este o tema esentiala pentru România” si ca nu trebuie pusa în umbra alegerilor pentru Parlamentul European.

„Votul uninominal este o tema care a fost discutata în decursul timpului si aproape la unison toate partidele politice si-au exprimat într-o forma sau alta acordul pentru acest subiect. Presedintele României, Traian Basescu, constatând faptul ca Guvernul, Parlamentul nu ia o decizie în acest sens a hotarât sa se întoarca din nou la popor. Guvernul si în mod special PNL dupa decizia presedintelui a hotarât sa-si asume raspunderea pe o alta varianta de vot uninominal decât cea propusa de presedintele României. Consider ca tema votului uninominal nu trebuie sa aiba un caracter de competitie politica ci trebuie gasita formula potrivita pentru România. De asemenea consider ca propunerea sefului statului este o propunere corecta în acest sens” , a tinut sa remarce Eugen Uricec.  

Acesta si-a exprimat dezacordul cu privire la ideea lansata de actuala putere cum ca referendumul si alegerile europarlamentare nu se pot desfasura pe aceeasi logistica apreciind ca este un mod tendentios de a pune problema. „Am vazut din partea PNL ca se merge pe ideea ca nu se pot desfasura în acelasi loc referendumul si alegerile pentru Parlamentul European ceea ce mi se pare total nejustificat pentru ca în primul rând ar duce la cresterea cheltuielilor cu organizarea acestor doua evenimente. În nici un caz nu este vorba de un mod mascat de a sustine PD de catre domnul Basescu si în nici un caz PNL nu trebuie sa transforme aceasta tema într-o tema de pe urma careia sa câstige capital electoral”, a mai spus Eugen Uricec.


Intră acum și în grupul de