Consilierii locali suceveni vor decide joi dacă municipalitatea va împrumuta 25 milioane lei, pe zece ani, pentru Sala Polivalentă


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Suceava, de joi, 25 februarie, îl reprezintă aprobarea contractării unei finanțări rambursabile în valoare de 25 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor la construcția unei sali polivalente cu 5.000 de locuri.

Ion Lungu (1)

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu, Sala Polivalentă ar urma să fie construită în zona Metro, pe o suprafață totală de 120.000 de metri pătrați, investiția ridicându-se la 17 milioane de euro.

„Funcționalitatea predominantă a obiectivului este cea de sală polivalentă, cu săli pentru desfășurarea competițiilor sportive, antrenament, manifestări publice, fizioterapie și kinetoterapie. De asemenea, vor fi dispuse birouri și cabinete specifice funcționării unei asemenea instituții: bibliotecă, cabinet medical, cabinet metodic, birouri administrative, restaurant etc”, se arată în expunerea de motive a primarului Ion Lungu.

El a explicat că finanțarea Sălii Polivalente se poate face cu fondurile atrase prin contractarea unui credit bancar în valoare de 25 de milioane de lei, pe zece ani, cu o perioadă de grație de doi ani.

Proiectul ar urma să fie finalizat la patru ani după începerea lucrărilor, prin creditul de 25 de milioane de lei urmărindu-se asigurarea finanțării pentru primii doi ani. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de