Acasă Actualitate Ultima supraviețuitoare a lotului celor condamnați de comuniști împreună cu prințul Vladimir...

Ultima supraviețuitoare a lotului celor condamnați de comuniști împreună cu prințul Vladimir Ghika a fost condusă pe ultimul drum


Intră acum și în grupul de

Antonia Elisabeta Postolache Kastel , ultima supraviețuitoare a lotului celor condamnați de comuniști împreună cu prințul Vladimir Ghika, a încetat din viață la 87 de ani, fiind înmormânată luni în cimitirul din Suceava.

La slujba de înmormântare au fost prezente numeroase persoane pe care ea le-a ajutat în decursul vieţii.



inmormantare elisabeta kastel

Antonia Elisabeta Postolache Kasel a murit în localitatea suceveană Cacica, unde a locuit în ultimii doi ani, fiind îngrijită de preotul greco-catolic din comună.

Preotul Iulian Kropp, care o cunoscuse pe Elisabeta Postolache Kastel încă din 1990, când era preot la Siret, a spus că este „o mare pierdere pentru comunitatea suceveană”.

„A fost un suflet minunat”, a spus preotul Kropp care a menţionat că la slujba de înmormântare au venit toţi cei pe care Postolache Kastel i-a ajutat, indiferent de confesiune.

El a arătat că Elisabeta Postolache Kastel s-a implicat atât în sprijinirea spitalului de copii cu dificultăţi din Siret, cât și a căminului de copii din Suceava, dar că a avut grijă atât de bolnavi cât şi de bătrâni din Suceava şi din apropiere.

„I se spunea <<Doamna protocol>> pentru că avea grijă ca totul să fie aranjat, vedea o demnitate în fiecare lucru şi dorea să fie preţuit omul. Având origine germană, fiind născută la Cernăuţi, era genetic influenţată de această corectitudine şi fineţe”, a mai spus preotul Iulian Kropp.

Elisabeta Postolache Kasel  a fost condamnată în 1953 la zece ani de închisoare pentru înaltă trădare în lotul catolic acuzat de spionaj în favoarea Vaticanului din care a făcut parte şi prinţul Vladimir Ghika, beatificat în 2013 de Vatican. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version