De dezastrul din Spitalul Judetean este oricine vinovat, numai managerul general nu


Intră acum și în grupul de

Directorul Spitalului Judetean „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava, Costica Dascaliuc nu se considera responsabil pentru dezastrul în care se afla unitatea spitaliceasca, desi în raportul întocmit de ASP Suceava în urma controlului efectuat de Biroul de Audit se mentioneaza ca acesta se face vinovat de management defectuos.

Desi spitalul are nevoie de numeroase reparatii, hrana era slab calorica, prin cabinete si holuri circula gândaci, soareci si sar purici, pacientii aduc la internare medicamente, în cadrul verificarilor s-au depistat sume necheltuite în primele 9 luni, la aproape toate articolele. De exemplu la capitolul reparatii curente au ramas 8,4 miliarde de lei vechi necheltuite, la hrana 3,7 miliarde, la medicamente 2,8 miliarde de lei vechi, dezinfectanti 1,4 miliarde, materiale sanitare 4,1 miliarde de lei vechi.  

Costica Dascaliuc a declarat, într-o conferinta de presa, ca asteapta si raportul comisiei mixte formata din reprezentanti ai Prefecturii si CAS, si apoi va cere puncte justificative de la cei care se fac raspunzatori de nereguli. Dupa ce acestea vor fi analizate de Comitetul Director al spitalului, se va trimite Autoritatii de Sanatate Publica Suceava punctul de vedere asupra problemelor sesizate. Directorul Spitalului Judetean Suceava a mentionat ca, daca se va constata ca exista deficiente grave, provocate prin incompetenta sau de rea-vointa se vor lua masurile ce se impun.

Referindu-se la sumele necheltuite acesta a precizat ca anul bugetar se încheie pe 31 decembrie si este timp pentru cheltuirea lor . „Daca la 31 decembrie cele propuse în buget nu vor fi directionate spre ceea ce trebuie, putem spune ca e rea-vointa. Dar daca banii se vor cheltui eficient si pe ceea ce trebuie înseamna utilizare judicioasa a fondurilor”, a spus Costica Dascaliuc.  

Întrebat daca îsi reproseaza ceva, seful Spitalului Judetean a dat de înteles ca nu prea are ce-si reprosa, si ca la finalul anchetei, când se vor trage concluziile, va vedea cât e vinovat fiecare si de ce.


Intră acum și în grupul de