Concursul de curățenie cu premii în bani lansat de Ion Lungu asociațiilor de proprietari nu este pe placul opoziției din Consiliul Local


Intră acum și în grupul de

Concursul lansat de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, „Toţi pentru curăţenia oraşului”, cu premii în valoare totală de 50.000 de lei, nu este pe placul opoziției din Consiliul Local. Atât Vasile Mocanu, condidat din partea ALDE pentru funcția de primar, cât și consilierii locali ai PSD s-au arătat nemulțumiți că Primăria vrea să recompenseze asociațiile de proprietari care se implică în campania de curăţenie de primăvară într-un mod exemplar.

Consiliul Local Suceava

Consilierul local Doinița Cocriș a ținut să declare faptul că între blocurile din municipiul Suceava curățenia trebuie făcută în tot timpul anului, nu doar în perioada 14 martie – 30 aprilie.

„După 30 aprilie nu mai e nevoie de curățenie între blocuri?”, s-a întrebat Cocriș.

Ea a adăugat că municipalitatea ar trebui să organizeze campanii de curățenie și în alte perioade din an, nu doar primăvara.

„Nu sunt de acord să aruncăm niște bani, să premiem asociațiile”, a subliniat Doinița Cocriș.

La rândul său, primarul Ion Lungu a explicat că este firesc să se facă curățenie primăvara, având în vedere că după sezonul rece orașul rămâne foarte murdar.

„Noi, ca autoritate locală, avem obligația să facem curațenie în oraș, iar cetățenii au obligația să o întrețină. Trebuie să facem curățenie în această perioadă pentru că cea mai mare mizerie în oraș este după perioada de iarnă”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că un investitor austriac i-a spus recent că a ales să-și desfășoare afacerea în Suceava tocmai pentru că este cel mai curat oraș din țară.

„Eu am crezut că este o ironie. A spus și a doua oară <<Eu am venit la Suceava pentru că este cel mai curat oraș din România>>”, a punctat edilul orașului.

Un alt consilier local, Vasile Mocanu, condidat din partea ALDE pentru funcția de primar, a declarat în cadrul ședinței de joi că ar trebui solicitat un punct de vedere al Autorității Electorale Centrale, în condițiile în care în acest an au loc alegeri.

„Cred că ar trebui solicitat un punct de vedere al Autorității Electorale Centrale dacă nu este o formă de mită electorală mascată. Consider că în acest an trebuie să ne abținem de la astfel de hotărâri de Consiliu Local, cu atât mai mult cu cât afectează bugetul și nu au avizul Autorității Electorale”, a spus Vasile Mocanu.

În vederea stimulării participării cetețenilor la curățenia de primăvară, primarul Ion Lungu a inițiat un proiect de hotărâre prin care să fie recompensate asociațiile de proprietari care se implică exemplar.

Astfel, pentru recompensarea celor mai bune rezultate, edilul orașului a propus ca premiu al concursului „Toţi pentru curăţenia oraşului” alocarea a 50.000 de lei din bugetul local, din care 25.000 de lei pentru locul I, 15.000 de lei pentru locul II şi 10.000 de lei pentru locul III.

Cu toate că proiectul nu a fost pe placul tuturor consilierilor, acesta a fost adoptat cu 14 voturi „pentru”, șase abțineri și două voturi „împotrivă”.

Astfel, asociațiile care vor fi premiate vor fi stabilite de o comisie specială din care fac parte primarul Ion Lungu, viceprimarul Ovidiu Doroftei, consilierii locali Liviana Enea și Gheorghe Onofrei, dar și Mihai Hostiuc, directorul Direcției de Ecologizare, Mihai Hanceriuc, șef serviciu Asociații de Proprietari, din cadrul Primăriei, și Luminița Ursu, inspector. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de