Managerul Spitalului Judetean Suceava criticat si de PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Liderii judeteni ai PSD Suceava au cerut vineri, demisia ministrului sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu iar în secundar reorganizarea întregului sistem de conducere din cadrul Spitalului Judetean Suceava. Presedintele organizatiei judetene a social-democratilor, Gavril Mîrza a spus vineri, într-o conferinta de presa ca nu întelege de ce toata lumea acuza managementului din Spitalul Judetean abia dupa ce se dovedeste pe toate planurile ceea ce PSD clama înca din momentul numirii lui Costica Dascaliuc în functia de director general, ca acesta din urma nu este pregatit pentru o asemenea functie.

„Ce facem însa cu cei care l-au pus în functie când domnul Dascaliuc era membru al PSD. Când au fost cinstiti, la vremea aia sau acum când au constatat ca nu e bun. Nu în felul acesta se rezolva problemele oamenilor care au nevoie de ajutor”, a spus Gavril Mîrza. Acesta le-a cerut celor de la guvernare sa aiba curaj si sa spuna din timp daca au nevoie de oameni buni pentru diverse posturi de conducere pentru ca PSD Suceava sa faca o selectie riguroasa în rândul membrilor sai si sa nu se recurga la recrutari fara stirea conducerii PSD.

„Daca mai au de gând sa guverneze si nu au oameni  sa ne spuna din timp ca sa-i pregatim pe ai nostri”, a concluzionat Gavril Mîrza.

La rândul sau, purtatorul de cuvânt al PSD, Ovidiu Dontu a explicat ca ministrul sanatatii ar trebui sa demisioneze din cauza promisiunilor neonorate. În primul rând cea cu reducerea pretului la medicamente si apoi cea cu reorganizarea sistemului de management al spitalelor. „A promis înca din luna iulie ca preturile la medicamente se va micsora cu 15 la suta si nu s-a petrecut asta. Apoi a esuat cu reforma managementului din spitale”, a spus Ovidiu Dontu. Acesta sustine ca în cazul Spitalului Judetean Suceava lucrurile trebuie vazute mai în profunzime. „Prea putina lume vede ca de 15 ani, în esaloanele 2 si 3 ale spitalului sunt aceleasi persoane. Solicitam prefectului Orest Onofrei sa mearga si spre aceste niveluri. În plus solicitam primarului Ion Lungu sa-si asume raspunderea politica pentru numirea domnului Dascaliuc în functie”, a mai spus Ovidiu Dontu.


Intră acum și în grupul de