O tânără din Horodnic de Sus s-a ales cu dosar penal pentru că și-a lăsat soțul să conducă mașina, deși era băut și cu permisul anulat


Intră acum și în grupul de

O tânără în vârstă de 21 de ani, din localitatea suceveană Horodnic de Sus, s-a ales cu dosar penal că și-a lăsat soțul să conducă mașina, deși era băut și cu permisul anulat.

politie urmarire

Potrivit IPJ Suceava, duminică după-amiază, un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a identificat pe raza comunei Horodnic de Sus un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa pe un drum comunal neclasificat, iar în momentul pătrunderii pe DN 2E și observarea echipajului de poliție, șoferul a oprit și a efectuat manevra de mers înapoi.

Astfel, polițiștii au trecut în urmărirea și oprirea autoturismului, ocazie cu care a fost identificat șoferul, un localnic de 27 de ani.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar mai mult decât atât, polițiștii au constatat că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat din data de 6 mai 2015.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că mașina este a soției sale, o localnică de 21 de ani.

„În cauză s-a întocmit dosar penal față de conducătorul auto sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea  pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar față de soţia acestuia pentru comiterea infracțiunii de încredințarea unui vehicul unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere sau se află sub influența alcoolului, ce va fi soluționat procedural”, se precizează în comunicatul Poliției Județene. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de