O noua transa de vaccinuri antigripale a ajuns la ASP


Intră acum și în grupul de

Autoritatea de Sanatate Publica Suceava va declansa saptamâna viitoare a doua etapa a campaniei de vaccinare antigripala a populatiei, ce este gratuita si se adreseaza persoanelor la risc. Judetului Suceava i-au fost repartizate pentru a doua etapa a campaniei de vaccinare un numar de 20.000 doze de vaccin antigripal, prima transa cuprinzând 23.000 doze.

Dozele din cea de-a doua etapa sunt destinate unui procent de 25 la suta din adultii cu afectiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare, ramasi nevaccinati dupa prima etapa, adultilor si copiilor din institutii de ocrotire sociala si personalului medical, salariatilor institutiilor de ocrotire, membrilor de familie ai acestora.
               

În cea de a treia etapa, începând cu data de 26 noiembrie 2007, vor fi vaccinate persoanele în vârsta de 65 ani si peste si adultii dispensarizati pentru boli metabolice cronice (inclusiv diabetul zaharat), disfunctii renale.

Persoanelor care nu fac parte din grupele la risc care fac obiectul campaniei de vaccinare antigripala gratuita a populatiei le ASP Suceava le recomanda sa îsi achizitioneze vaccinul antigripal din farmacii.  


Intră acum și în grupul de