43 de elevi suceveni calificaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor de chimie, limba polonă maternă şi fizică


Intră acum și în grupul de

Un număr de 43 de elevi suceveni s-au calificat pentru etapa naţională a olimpiadelor de chimie, limba polonă maternă şi fizică, fiind constituite deja loturile de elevi care vor reprezenta judeţul Suceava la aceste olimpiade.

elevi olimpiade

Şapte elevi din Suceava şi Fălticeni vor reprezenta judeţul Suceava la Olimpiada Naţională de Chimie

Potrivit ISJ Suceava, la etapa judeţeană a Olimpiadei de Chimie, ce s-a desfăşurat în data de 27 februarie la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, au participat 71 de elevi suceveni din clasele VIII-XII, iar şapte dintre aceştia s-au calificat pentru faza naţională.

Astfel, Daniel Todaşcă, elev în clasa a VIII a al Şcolii Gimnaziale Coşna, Adelina Gabriela Pricopaş- clasa a IX a, Iulia Georgiana Talpalariu-clasa a X a, Andreea Cominciuc- clasa a X a şi Patricia Demetria Popovici- clasa a XII a  de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, precum şi Sebastian Florinel Osoianu- clasa a X a şi Darius-Matei Caleniuc-clasa a XI a de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de chimie.

 

24 de elevi suceveni calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Limba polonă maternă

La etapa judeţeană a Olimpiadei de limba polonă maternă, desfăşurată în perioada 26-27 februarie 2016, la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, au participat elevi ai claselor VII-XII, fiind acordate 24 de premii şi menţiuni, iar 17 elevi din clasele VII-VIII şi 7 elevi din clasele IX-XII vor participa la faza naţională a Olimpiadei de Limba Polonă Maternă, ce va avea loc la Suceava, în perioada 11-13 martie 2016.

Primii trei elevi din clasele IX-XII care vor obţine punctajul cel mai mare la etapa naţională vor participa la Olimpiada Internaţională de Limba polonă maternă, ce va avea loc la Varşovia, în luna aprilie 2016.

Astfel, la clasa a VII a au fost acordate două premii I, un premiu II, un premiu III şi cinci menţiuni: premiul I a fost obţinut de eleva Ramona Dorosceac de la Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Soloneţu Nou şi de eleva Ana-Julia Drozdek de la Şcoala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului, premiul al II lea a fost obţinut de eleva Monica Eugenia Marculeac de la Şcoala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului, premiul al III lea a fost obţinut de Alexandra Vavrici de Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Soloneţu Nou, iar menţiuni au fost acordate elevilor Daniel Jedenak, Marius Polaczek, Marius Cristian Ştelmac de la Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Soloneţu Nou, precum şi elevilor Miroslav Drozdek, Cristina Juliana Balac de la Şcoala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului.

La clasa a VIII a au fost acordate câte două premii I şi câte două premii II, un premiu III şi trei menţiuni:  Camelia Coman de la Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Soloneţu Nou şi Tereza Mihaela Drozdek de la Şcoala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului au obţinut premiul I, Claudia Marculeac şi Lucian Revai de la Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Soloneţu Nou au obţinut premiul al II lea, iar Adrian Petriuc de la aceeaşi şcoală a obţinut premiul al III lea, în timp ce Janinka Dorosceac de la Şcoala Gimnazială din Soloneţu Nou, Mariana-Justina Drozdek şi Juliana-Ana Balac de la Şcoala Gimnazială din Poiana Micului au obţinut menţiune.

La clasele IX-XII au fost acordate un premiu I, două premii II, un premiu III şi trei menţiuni, toţi premianţii fiind elevi ai Colegiului “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului: eleva Cristina-Iuliana Marculeac a obţinut premiul I, Bernadeta Balac şi Maria Antonina Drosceac au obţinut premiul al II lea, Gabriela Maria Gavliuc- premiul al III lea, iar Lucia Gabriela Alexandrovici, Mariana Marculac şi Ianinka Monica Baleac- menţiune.

În data de 20 februarie 2016 a avut loc la Colegiul Naţional de Informatică ,,Spiru Haret” Suceava, olimpiada de fizică faza judeţeană la care au participat 220 de elevi de la clasele VI-XII din judeţul Suceava.

 

12 elevi suceveni vor participa la faza naţională a Olimpiadei de Fizică

În urma desfăşurării olimpiadei judeţene de fizică, 12 elevi din clasele VI-XII vor participa la etapa naţională a Olimpiadei de Fizică, ce se va desfăşura la Timişoara, în perioada 17-21 aprilie 2016.

Elevii calificați la olimpiada de fizică faza națională sunt: Eduard Dumitrescul şi Bogdan Rusu, elevi  în clasa a VI a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”  Suceava, pregătiţi de profesor Carmen Amorăriţei Carmen, Iancu Teodor  Ivaşciuc, elev în clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung  Moldovenesc, pregătit de profesor Lăcrămioara Iftimie, David –Cornel Turturean, elev în clasa a VII a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”  Suceava, pregătit de  prof. Fănica Rotaru, Teodor- Samuel Gherasim-clasa a VIII-a şi Andrei Cusiac- clasa a VIII a, de la  Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți, pregătiţi de prof. Mariana Flutur şi Adrian Petraş, clasa a VIII-a, de la Colegiul Național  „Petru Rareș” Suceava, pregătit de prof. Daniela Dungeanu.

Totodată, patru elevi de liceu din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni s-au calificat la etapa naţională a Olimpiada de Fizică : Maria Donisan, elevă în clasa a IX-a, de  la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuti,  pregătit de profesor Valentina Cloşcă,  Andrei Palagheanu, elev în clasa a X-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”  Suceava, pregătit de profesor Lucian Lungu,  Ștefan- Ciprian Cojocariu- clasa a XI-a, de la  Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”  Suceava, pregătit de prof. Costan Costică, Dimitrie Călin Cielecki, elev în clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, pregătit de prof. Marcel Ciuruş şi elevul Eusebiu Şuţu din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”  Suceava, pregătit de profesor Sorin Golda.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de