Intră acum și în grupul de
-5 kg. gogosari
-5 kg. ardei rosii
-3 kg. ceapa
-2,5 kg. ciuperci
-1litru ulei
-sare
-piper
-1 lingura zahar
-3 cutii pasta de rosii
Se spala toate foarte bine. Ciupercile se pun la fiert cu putina sare si când sunt fierte de dau prin masina de tocat carne. Gogosarii si ardeii curatati de seminte si ceapa decojita se dau de asemenea prin masina. Într-o cratita mare se pune uleiul în care se caleste ceapa timp de jumatate de ora. Apoi se calesc gogosarii, pe care îi punem peste ceapa -tot o jumatate de ora. Si ardeii îi punem peste compozitia anterioara si se lasa jumatate de ora iar la sfârsit se pun ciupercile. Se dilueaza paste de rosii cu apa, piper, sare, o lingura zahar si se toarna peste zacusca si se mai lasa o jumatate de ora dupa care se pune în borcane uscate si încalzite. Borcanele se mai fierb o jumatate de ora, apoi se tin învelite în paturi pâna se racesc.
Ciupercile pot fi înlocuite cu vinete.
Intră acum și în grupul de