Bătrână din comuna Vulturești lăsată fără 2.200 de lei de doi escroci care i-au oferit un premiu de 300 de lei, de 1 Martie


Intră acum și în grupul de

O bătrână în vârstă de 72 de ani, din comuna Vulturești, a fost jefuită, marți, de doi indivizi care i-au spus că îi dau un premiu de 300 de lei, cu ocazia zilei de 1 Martie.

bani

Potrivit Poliției Județene, femeia a sesizat printr-un apel la 112 faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuință o sumă de bani.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că în jurul orei 08.05, la locuinţa femeii a oprit un autoturism din care au coborât două persoane care i-au spus că oferă persoanelor în vârstă un premiu de 300 de lei, cu ocazia zilei de 1 Martie.

Astfel, cei doi i-au oferit bătrânei o bancnotă de 500 lei, solicitând restul.

„Profitând de naivitatea și neatenția părții vătămate, persoanele necunoscute au observat unde aceasta ţine banii, după care, i-au solicitat să-i însoţească la o vecină ce locuieşte în apropiere şi căreia i-au dat un premiu asemănător, timp în care i-au sustras din locuință suma de 2.200 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care le oferă diferite sume de bani sub pretextul unor cadouri sau care le solicită sume de bani pentru prestarea unor servicii.

„Nu lăsaţi persoanele necunoscute să intre în casă şi să vadă unde ţineţi sume de bani sau bunuri de valoare!”, este îndemnul oamenilor legii. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de