Noul sediu al Judecătoriei Rădăuţi, în programul de investiţii al Ministerului Justiţiei. În acest an se alocă 2,3 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Curţii de Apel Suceava, judecător Maria Andrieş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că noul sediu al Judecătoriei Rădăuţi a fost inclus în Programul de investiţii al Ministerului Justiţiei fiind alocată pentru anul 2016 suma de 2,316 milioane de lei.

curtea andries bodea (5)

Magistratul sucevean a explicat că studiul de fezabilitate pentru sediul Judecătoriei Rădăuţi a fost elaborat la sfârşitul anului 2010, indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi printr-un ordin al ministrului Justiţiei în cursul lunii ianuarie 2012, iar construcţia noii clădiri a fost inclusă în Programul de investiţii publice al Ministerului Justiţiei, aprobat ca anexă la bugetul de stat pentru anul 2016.

Andrieş a spus că în bugetul pentru anul 2016 a fost alocată pentru această investiţie suma de 2, 316 milioane de lei, astfel că în aceste condiţii vor fi parcurse etapele următoare de proiectare, va fi obţinută autorizaţia de construcţie, estimându-se că până la sfârşitul acestui an să fie încheiată procedura de atribuire a contractului de execuţie a lucrărilor şi începerea efectivă a lucrărilor.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava a mai spus că proiectul tehnic pentru sediul Judecătoriei Rădăuţi este încheiat şi va fi predat la sfârşitul lunii martie, urmând să fie realizat şi un studiu geotehnic în condiţiile în care se ştie că în zona Rădăuţi sunt unele probleme cauzate de nivelul pânzei apei freatice.

Magistratul sucevean a precizat că valoarea totală aprobată a investiţiei la obiectivul Judecătoria Rădăuţi este de aproximativ 5,25 de milioane de euro.

Andrieş a subliniat că, în cursul anului trecut, noua clădire a Judecătoriei Fălticeni, investiţie în valoare de trei milioane de euro, ce a fost dată în folosinţă în luna octombrie 2014, a fost dotată cu mobilier şi aparatură.

Ea a spus că anul trecut au fost achiziţionate patru autoturisme noi, din care unul pentru Curtea de Apel Suceava şi câte unul pentru Tribunalul Suceava, Tribunalul Botoşani şi Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, dar şi calculatoare şi imprimante, televizoare noi pentru sedii de judecătorii din raza Curţii de Apel Suceava şi au fost efectuate lucrări de reparaţii şi întreţinere la toate sediile instanţelor.

La Adunarea Generală a Judecătorilor din instanţele de pe raza Curţii de Apel Suceava  desfăşurată, joi, la Suceava, în care a fost prezentat Raportul de activitate pentru anul 2015, au participat preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, precum şi judecătorii Adrian Bordea şi Marius Badea Tudose, foşti preşedinţi ai CSM şi actuali membri ai acestui for.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de