Suceava, printre județele cu cele mai multe localități care înregistrează deficit de experți electorali


Intră acum și în grupul de

Cu 53 de localități în care nu este îndeplinit necesarul de experți electorali, Suceava  ocupă locul patru în clasamentul județelor cu cele mai multe localități care înregistrează deficit de experți electorali.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Electorale Permanente (AEP), până la data de 2 martie a.c., au fost înregistrate la nivel național 36.959 de cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experților electorali, din cadrul căruia vor fi desemnați prin tragere la sorți președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora.

alegeri USV

”În acest moment, există 1.501 localități în care nu este îndeplinit necesarul de experți electorali. Dintre acestea, 483 de localități figurează cu zero cereri înregistrate pentru această funcție”, se arată în comunicatul AEP.

Sursa citată precizează că printre județele cu cele mai multe localități care înregistrează deficit de experți electorali se numără Bihor (80 de localități), Dâmbovița (62 de localități), Teleorman (59 de localități), Suceava (53 de localități), Bacău (52 de localități).

Alegerile locale vor avea loc în data de 5 iunie.

 


Intră acum și în grupul de