Simulare Bacalaureat 2016:12 000 de liceeni suceveni vor susţine, luni, proba scrisă la limba română

Aproape 12 000 de suceveni din clasele a XI a şi a XII a vor susţine, luni, proba scrisă la limba română din cadrul simulării Examenului de Bacalureat.

bacalaureat  (11)

Conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni, 7 martie, este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi  se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar joi  doar elevii clasei a XII-a vor participa la proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce rezultatele or fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, profesorul Cezar Anuţei, în judeţul Suceava erau înscrişi, la începutul anului şcolar 2015-2016, un număr de 5757 de elevi în clasa a XI a- cursuri de zi şi 5292 de elevi în clasa a XII a- zi, iar 273 de elevi erau înscrişi în clasa a XII a – seral şi 209 în clasa a XII a- fără frecvenţă, în timp ce în clasa a XIII a-seral erau înscrişi 81 de elevi şi 376 de elevi erau înscrişi în clasa a XIII a –fără frecvenţă.

Reamintim că la simularea Examenului de Bacalaureat organizată, în anul 2015, aproximativ 48 la sută dintre elevii din clasa a XII-a din judeţul Suceava au obţinut medii peste 6.00, în timp ce la clasa a XI-a procentul celor cu medii de promovare a fost de circa 36 la sută.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

(Liliana Bujdei)

loading...