Thomas Schiefer este noul Country Manager al Holzindustrie Schweighofer în România


Intră acum și în grupul de

Thomas Schiefer a fost numit în funcția de Country Manager al Holzindustrie Schweighofer în România, anunță compania într-un comunicat de presă.

”Din această poziție nou creată, Thomas Schiefer, un profesionist cu o experiență vastă în management, va asigura continuitatea activității societății Holzindustrie Schweighofer S.R.L. De asemenea, va contribui la coordonarea celor cinci fabrici Holzindustrie Schweighofer din România și a directorilor de fabrică din Sebeș, Rădăuți, Reci, Siret și Comănești”, precizează sursa citată.

Thomas Schiefer, Country Manager Holzindustrie Schweighofer„Aștept cu nerăbdare să contribui la continuarea succesului activităților Holzindustrie Schweighofer în România. Avem 3.000 de angajați în trei fabrici de cherestea, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv și una de panel, iar toate fabricile noastre din România realizează produse cu valoare adăugată. Compania exportă aceste produse în aproximativ 70 țări din întreaga lume și acesta este un lucru de care putem fi mândri”, a declarat Thomas Schiefer.

Thomas Schiefer are o experiență vastă în conducerea și administrarea afacerilor și un palmares impresionant de succese într-o serie de proiecte de business provocatoare. A ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul companiei REHAU, lucrând în Germania, Marea Britanie, Africa de Sud și Singapore. Thomas Schiefer, care și-a petrecut copilăria în România, s-a mutat înapoi în București împreună cu familia sa în anul 2012. Vorbește fluent limbile română, engleză, germană și poloneză.

În ceea ce privește studiile absolvite, Thomas Schiefer a obținut o licență în Administrarea Afacerilor și a finalizat un masterat în Economie la Universitatea din Hagen, Germania. Deține, de asemenea, o Diplomă Avansată ACCA în Contabilitate și Afaceri.

În comunicatul transmis de Holzindustrie Schweighofer se mai menționează că Dan Bănacu, directorul general al fabricii din Comănești, va rămâne purtătorul de cuvânt al companiei în România.

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. Din octombrie 2015, din Grupul Schweighofer face parte și o fabrică de cherestea în Germania.

Holzindustrie Schweighofer achiziționează din România doar 11% din volumul de lemn recoltat anual, restul materiei prime fiind asigurat din importuri. În prezent, aproape 50% din lemnul cumpărat și prelucrat de Holzindustrie Schweighofer provine din import, din țări precum Ucraina, Belarus, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Rusia, Ungaria, Serbia, Bosnia, Polonia, Lituania, Austria, Croația, Cehia, compania importând, mai nou, și cherestea din Germania. Acest lemn este ulterior prelucrat în țară, cu forță de muncă locală, astfel că i se adaugă plus valoare și generează sume importante pentru bugetul local și cel al statului român sub formă de taxe și impozite. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de