„Festivalul Sanselor Tale”- editia a IV-a


Intră acum și în grupul de

Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS) organizeaza, în perioada 5-10 Noiembrie 2007 „Festivalul Sanselor Tale”, editia a IV-a, sub egida „Educatia pentru egalitate de sanse”. Acest eveniment, cunoscut si sub numele de „Saptamâna Educatiei Permanente”, se desfasoara în aceeasi perioada si la nivel national, fiind la editia a VIII-a. Marius Leonte, coordonatorul actiunii la nivel local precizeaza ca scopul festivalului este promovarea, recunoasterea oficiala si implementarea conceptului de „Educatie pe tot parcursul vietii”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu AJOFM Suceava, Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava,  Autoritatea de Sanatate Publica Suceava, Pro-mente Oberosterreich Austria, Spitalul Judetean Suceava – Sectia Psihiatrie, OAMMR Suceava, Directia de Asistenta Sociala pentru Adulti Suceava, Primaria Pananci, Clubul Antreprenorial Studentesc Suceava, Asociatia Dimanche Craiova, Centrul Regional de Resurse pentru ONG Suceava (CenRes), Serviciul Salvamont Vatra Dornei, Biblioteca Municipala Falticeni, Clubul Eco- Montan „Origini Verzi”.  

Festivalul Sanselor Tale reprezinta o traditie în întreaga lume. În Marea Britanie, evenimentul se înscrie sub titlul „Adult Learner’s Week”. Aceeasi denumire este pastrata si în Austria, Olanda, Portugalia, Ungaria. În Germania s-a instaurat traditia Learnfest-ului, iar în Slovenia se desfasoara de câteva editii „The Lifelong Learning Week”. În Africa de Sud are loc evenimentul „Lifelong Learning is Your Right”, pe care ONU îl denumeste „World Week of Adult Learning”.

Evenimentul „Saptamâna Educatiei Permanente în România – Festivalul Sanselor Tale” se înscrie într-o ampla miscare de dezvoltare a Europei ca spatiu comun al învatarii.

Printre activitatile din cadrul festivalului se afla prezentarea Programului de informare cu tema: „SIDA-Liceele se informeaza asupra virusului   HIV”, o campanie de Integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati, mese rotunde pe tema – Educatia Permanenta prin Eductie Non-Formala. 


Intră acum și în grupul de