Acasă Actualitate Campania de colectare a harburilor electronice a dat roade

Campania de colectare a harburilor electronice a dat roade


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a efectuat sâmbata, în ziua campanie de colectare a „hârburilor” electrice si electrocasnice o supraveghere si verificare în Suceava, Falticeni, Radauti, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei si Siret. Potrivit sefului Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim cantitatile colectate s-au situat în medie între 2000 – 4000 kg pe locatie. „Consideram ca cea mai buna organizare mediatica si organizatorica a fost facuta în zona municipiului Falticeni, iar raportat la cantitatile colectate functie de populatia asezarii performanta apartine municipiului Gura Humorului.
Pe raza municipiului Suceava au fost colectate cca. 3500 kg, dar o nota proasta a avut-o faptul ca anumiti cetateni în majoritate de etnie roma s-au mobilizat si au ridicat o parte a deseurilor depuse în punctele stabilite pe care le-au transportat cu carute în zona gospodariilor proprii, aceasta pentru a le dezmembra si a colecta fierul în principal netinând cont de riscul la care se expun ei si ceilalti cetateni din zona prin împrastierea si abandonarea componentelor – substantelor periculoase continute de aceste deseuri” precizeaza Constantin Harasim.

În opinia conducerii Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava aceasta actiune a fost un punct de plecare în implementarea acestei activitati în judetul Suceava fiind necesare ca în continuare autoritatile publice locale si unitatile specializate sa depuna eforturi sustinute pentru colectarea acestui tip de deseuri fiind înca departe de norma stabilita prin programul de aderare la comunitatea  europeana care este de 3 kg / locuitor pentru anul 2007. „Totodata, în viitor, trebuie constientizata populatia asupra importantei predarii în vederea eliminarii conform cerintelor actuale a acestor deseuri, aceasta mai ales datorita faptului ca în structurile lor sunt si anumiti compusi periculosi pentru sanatatea oamenilor si a factorilor de mediu” a mai adaugat Constantin Harasim.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version