Bătrână din Botoșani, găsită moartă de pompierii sireteni veniți să stingă incendiul care i-a cuprins gospodăria


Intră acum și în grupul de

O femeie în vârstă de 88 de ani din județul Botoșani a fost găsită fără suflare de pompierii sireteni veniți să stingă incendiul care i-a cuprins gospodăria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit, duminică, cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei R.E., din satul Talpa, comuna Cândeşti, judeţul Botoşani (zonă aflată în raionul de intervenţie al pompierilor sireteni).

incendiu pompieri (7)”La sosirea echipajelor, ardeau materiale combustibile din holul casei de locuit, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti. În interiorul casei a fost găsită proprietara, în vârstă de 88 de ani, care, din păcate, era decedată”, a arătat Găleată.

El a precizat că incendiul, care a fost anunțat la ora 10:38, a fost lichidat la ora 12:20.

”Au ars bunuri casnice şi elemente de tâmplărie din hol (trei uşi şi două ferestre). Focul a degradat obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, precum şi pereţii interiori pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de mijloace de iluminat lăsate sub tensiune”, a menționat Găleată.

Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele gospodăreşti.


Intră acum și în grupul de