Fotbal, Liga Campionilor » Ultima sansa


Intră acum și în grupul de

Steaua – FC Sevilla, miercuri, ora 21.45 (Pro Tv)

Steaua va întâlni azi pe FC Sevilla pentru a patra oara în cupele europene, dupa ce a jucat contra spaniolilor si în sezonul trecut, în 16-imile Cupei UEFA. În meciul tur, disputat pe 15 februarie 2007, la Bucuresti, spaniolii s-au impus cu 2-0, gratie reusitelor lui Poulsen (41) si Kanoute (77 – penalti). Sevilla s-a impus si în mansa secunda, scor 1-0, pe 22 februarie, unicul gol al meciului fiind înscris de Kerjakov în minutul 45.

În partida tur din grupele Ligii, Sevilla s-a impus cu 2-1, golurile fiind marcate de Kanoute (5) si Luis Fabiano (18), respectiv Ovidiu Petre (63). În fata echipelor spaniole, Steaua are urmatorul palmares: 25 de meciuri jucate, 6 victorii,  5 egaluri,  14 înfrângeri,  20 de goluri marcate si 41 primite.

Steaua trece printr-o forma slaba, fiind învinsa si de Poli Timisoara, si chiar daca mai are sanse teoretice de a mai prinde locul secund, trebuie sa faca orice sa nu piarda meciul cu Sevilla. E clar ca Arsenal si Sevilla sunt mult mai valoroase decât Steaua, care se va lupta cu Slavia, o echipa apropiata valoric, pentru locul trei. Asa ca orice punct câstigat în fata Sevillei sau al lui Arsenal va conta, miza fiind continuarea în Cupa UEFA. Andaluzii au un moral excelent dupa ce au învins în acest weekend pe Real Madrid si par decisi sa câstige si la Bucuresti, pentru a încheia conturile în Grupa H.

Steaua nu a mai reusit sa câstige nicio partida în grupele Ligii Campionilor de pe data de 13 septembrie 2006, atunci când a învins pe Dinamo Kiev, în deplasare, cu scorul de 4-1. De atunci, formatia din Ghencea a disputat opt partide în aceasta faza a competitiei reusind sa obtina doar doua rezultate de egalitate.

Avertizat de forta spaniolilor, Marius Lacatus pare tentat sa joace cu 2 închizatori, Lovin si Ovidiu Petre, care nu au mai evoluat împreuna de la meciul cu UTA. Gigi Becali a lasat si el de înteles ca se vor face modificari în echipa. “Daca Surdu nu poate, atunci o sa intre Lovin în locul lui, iar daca nici Petre Marin nu poate, o sa intre Nesu. Lovin si Ovidiu Petre se înteleg foarte bine la mijlocul terenului”, a spus Becali. În avanposturi, “Fiara” ar urma sa aleaga între Iacob, Zaharia si Vali Badea. “Badita” a fost menajat pentru meciul cu Timisoara si are mari sanse de a începe titular partida de miercuri cu spaniolii, dar nu este exclusa nici aparitia lui Zaharia în echipa de start.

”Avem sansa ca miercuri sa ne revansam fata de fanii nostri, însa ne va fi foarte, foarte greu. Nu e deloc bine ca acest meci cu Sevilla vine atât de repede dupa esecul cu Poli. Acest insucces va cântari mult în economia pregatirii partidei cu spaniolii, deoarece esecurile cad mereu cum nu se poate mai rau”, a spus Lacatus.  
FC Sevilla va deplasa un lot de 19 jucatori la Bucuresti. Antrenorul Manolo Jimenez va conta pe urmatorul lot: Andres Palop, Morgan De Sanctis – portari, Khalid Boulahrouz, Daniel Alves, Ivan Dragutinovic, Manuel Ortiz “Lolo”, Aquivaldo Mosquera, Andreas Hinkel – fundasi, Jose Luis Marti, Renato, Christian Poulsen, Seydou Keita, Tom De Mul, Diego Capel, Jesus Navas, Adriano Correia – mijlocasi, Luis Fabiano, Frederic Kanoute, Arouna Kone – atacanti.

Mijlocasul Sergio Paulo Barbosa Valente “Duda” a suferit o entorsa la glezna stânga în timpul antrenamentului de luni dimineata si a devenit indisponibil pentru meciul cu Steaua. Absenta lui Duda se adauga celor ale jucatorilor Federico Fazio – ruptura musculara, Jose Angel Crespo – operat dupa o fractura de malar, indisponibil o luna, Julien Escude – în recuperare dupa problemele avute la pubis, Javi Navarro – indisponibil de multa vreme.
Antrenorul Manolo Jimenez va fi nevoit sa efectueze mai multe schimbari în echipa pe care o va trimite pe teren în meciul cu Steaua, din cauza accidentarilor care au aparut în partida cu Real Madrid.
Echipele probabile:

Steaua: Zapata – Emeghara, D. Goian, I. Rada, Nesu – Nicolita, Ov. Petre, Lovin, Croitoru – V. Badea, N. Dica.

Sevilla: Palop – Daniel Alves, Boulahrouz, Mosquera, Dragutinovic (Adriano) – Jesus Navas, Keita, Poulsen, Renato (Capel) – Luis Fabiano, Kanoute.

Meciul Steaua-Sevilla va fi arbitrat de germanul Herbert Fandel. Partida se va disputa de ora 21.45 si va fi transmisa, în direct, de Pro Tv.

 
Clasament – Grupa H

1. Arsenal Londra 3 3 0 0 11-0 9p

2. FC Sevilla  3 2 0 1 6-6 6p

3. Slavia Praga  3 1 0 2 4-12 3p

4. Steaua Bucuresti 3 0 0 3 2-5 0p


Intră acum și în grupul de