Unul din oamenii de afaceri implicați în dosarul păcănelelor și-a recunoscut vinovăția


Intră acum și în grupul de

Unul din oamenii de afaceri implicați în dosarul jocurilor de noroc instrumentat de DNA Suceava şi-a recunoscut vinovăţia urmând să fie judecat în procedură simplificată.

Potrivit DNA Suceava, procurorii au dispus sesizarea Tribunalului Suceava cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei lui Costică Ţîncu, administrator al unei firme care a fost acuzat de dare de mită inspectorului Ioan Teodorescu din cadrul ONJN Serviciul Teritorial Suceava.

Astfel, Costică Ţîncu a recunoscut că în 26 iunie 2014 a fost de acord cu cererea lui Ioan Teodorescu şi i-a promis acestuia că îi va da 3000 de lei, drept mită, după ce inspectorul a făcut controale la punctele de lucru aparţinând firmei omului de afaceri.

Ca urmare a acestei promisiuni, Ioan Teodorescu, nu a aplicat sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege.

jocuri electroniceSursa citată menţionează că Ţîncu a declarat, în prezenţa apărătorului ales, că recunoaşte fapte, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, de doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ţîncu va presta, o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Suceava, urmând să fie judecat în 8 aprilie.

Un inspector al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, un poliţist, un avocat, dar şi patru oameni de afaceri din judeţele Botoşani şi Neamţ au fost trimişi în judecată, în data de 4 februarie, pentru mai multe infracţiuni în dosarul jocurilor de noroc cu un prejudiciu de peste cinci milioane de lei.

Potrivit DNA Suceava, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, Ioan Teodorescu, inspector cu atribuţii de control în cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc Serviciul Teritorial Nord-Est Suceava pentru luare de mită, trafic de influenţă, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane  neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea făptuitorului. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de