Simulare Bacalaureat 2016: 39 de elevi suceveni au susţinut proba scrisă la limba ucraineană


Intră acum și în grupul de

Un număr de 39 de elevi de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret au susţinut, marţi, proba scrisă la limba ucraineană din cadrul simulării Examenului de Bacalaureat.

simulare bacalaureat ucraineana

 

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, marţi, că la proba scrisă la limba ucraineană din cadrul simulării Bacalaureatului s-au înscris 15 elevi din clasa a XI a şi 25 de elevi din clasa a XII a de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” din Siret, iar la proba la limba maternă desfăşurată, marţi, a absentat doar un elev din clasa a XII a.

Potrivit calendarului simulării examenului de Bacalaureat, în cursul zilei de miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar joi  doar elevii clasei a XII-a vor participa la proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce rezultatele or fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

 

La simularea Examenului de Bacalaureat organizată, în anul 2015, aproximativ 48 la sută dintre elevii din clasa a XII-a din judeţul Suceava au obţinut medii peste 6.00, în timp ce la clasa a XI-a procentul celor cu medii de promovare a fost de circa 36 la sută.

 

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de