Un bătrân din comuna Panaci a murit în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit


Intră acum și în grupul de

Un bătrân de 70 de ani, din comuna suceveană Panaci, a murit miercuri dimineața, în urma unui incendiu ce i-a afectat locuința.

incendiu (1)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei și zece lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Panaci au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

„În apelul sosit pe 112 se anunţa că în interiorul locuinţei se află proprietarul. Până la sosirea echipajelor, bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost scos de către vecini. Din nefericire, acesta era decedat”, a declarat Găleată.

El a menționat că din cauza drumului inaccesibil autospecialelor cu apă şi spumă, pompierii au fost nevoiţi să solicite ajutorul unui utilaj de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Panaci.

Cu ajutorul acestuia, autospecialele au fost tractate pe o distanţă de jumătate de kilometru, cu o pantă având înclinaţia de aproximativ 20 de grade, până la locul intervenţiei.

În momentul în care pompierii au ajuns la gospodăria bătrânului ardea acoperişul locuinţei, interiorul a două camere şi o magazie de lemne.

După circa trei ore incendiul a fost lichidat, pompierii dând drept cauză probabilă de izbucnire un scurtcircuit electric produs la un conductor electric cu defecţiuni. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de