Votul uninominal, cuvantul de ordine in PD


Intră acum și în grupul de

Votul uninominal a devenit aproape un crez pentru democratii suceveni, discutiile despre acesta fiind la ordinea zilei. Vicepresedintele PD Suceava, Mona Sandulescu a declarat miercuri, ca în comparatie cu actualul sistem de promovare a politicienilor, sistem în care liderii partidelor politice, în cercuri închise îsi impun, practic, anumite persoane, votul uninominal propus de presedintele Traian Basescu da posibilitatea electoratului de a promova pe acei oameni politici care au credibilitate si valoare.

„Trebuie sa spunem ca votul uninominal majoritar este de fapt creatia si solutia politica pentru o guvernare stabila. Aceasta solutie a fost data si exersata de unul din cele mai vechi, democratice si stabile parlamente din Europa, cel britanic” a afirmat Mona Sandulescu.

Aceasta a mai declarat ca acuzatia de autoritarism adresata presedintiei este fortata si a mai adaugat ca, într-o Uniune Europeana bazata pe democratie si libertate de exprimare, nimeni, indiferent de cum se numeste, nu mai poate introduce un sistem de guvernare cu tendinte autoritariste si dictatoriale. Mona Sandulescu a dat ca exemplu Austria, un stat democrat si cu vechi traditii europene. „Când în coalitia de guvernare a intrat un partid extremist, condus de Jorg Heider, Uniunea Europeana a reactionat rapid rezolvând problema politic. Partidul Democrat sustine introducerea votului uninominal, propus de presedintele Basescu, atribuind astfel electoratului român puterea absoluta în a decide care vor fi oamenii politici care vor guverna în viitor”, a mai spus vicepresedintele PD Suceava, Mona Sandulescu. 


Intră acum și în grupul de