Hrebenciuc vrea sa promoveze o strategie de combatere a delicventei juvenile


Intră acum și în grupul de

Candidatul PD Suceava la Parlamentul European, Florin Alexandru Hrebenciuc a anuntat ca lucreaza la elaborarea unei strategii integrate la nivel national si european de combatere a delicventei juvenile. Tânarul democrat sucevean si-a exprimat surprinderea cu privire la proportiile pe care le-a luat infractionalitatea în rândul minorilor si a tinerilor si a explicat ca trebuie adoptat de urgenta un plan de reducere a acesteia. „Delincventa juvenila a capatat proportii enorme si începe acum de la vârste mult mai fragede. Singurul mod de contracarare a fenomenului consta în adoptarea unei strategii integrate, la nivel national si european.

O astfel de strategie va trebui sa includa trei principii directoare: prevenirea, masurile judiciare si masurile extrajudiciare (între care includerea sociala a tuturor tinerilor în comunitatea de unde provin). Toti actorii societatii trebuie implicati direct în definirea si aplicarea unor strategii nationale.

Este nevoie de o politica integrata si eficienta în plan scolar, social, familial si educativ, care sa contribuie la transmiterea valorilor sociale si civice si la socializarea din timp a tinerilor”, a declarat Florin Alexandru Hrebenciuc. Acesta este de parere ca un sprijin foarte serios pentru tineri ar veni atunci când s-ar reusi reducerea inegalitatilor sociale si când baza de studii ar putea fi asigurata la un nivel ridicat chiar si pentru minorii cu putine resurse financiare în familie.  

Din punct de vedere regional, european, problema principala, în viziunea euro-candidatului PD ramâne colaborarea statelor membre UE cu Comisia astfel încât, de comun acord sa fie adoptate cât mai rapid „standarde minime si principii directoare comune în ce priveste actiunile de prevenire a delicventei juvenile”. „Nu ar trebui sa se ajunga la masuri grave sau la sanctiuni penale decât în ultima instanta si doar atunci când este absolut necesar”, a mai spus Florin Alexandru Hrebenciuc.


Intră acum și în grupul de