Mașina unui ucrainean a fost avariată la Rădăuți de un șofer beat care a fugit de la locul faptei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Rădăuți au fost sesizați duminică, în jurul orei 22.30, că pe strada Calea Bucovinei din localitate a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar șoferul vinovat de producerea evenimentului a părăsit locul faptei.

ACCIDENT - AMBASADA SUA

Potrivit Poliției Județene, la fața locului a fost găsită o mașină înmatriculată în străinătate și condusă de un bărbat de 41 de ani, cetățean ucrainean, care a declarat faptul că a fost acroșat de un autoturism în sensul giratoriu.

„În urma investigațiilor efectuate de polițiști, în curtea unui imobil de pe Str. Calea Cernăuți din localitate a fost identificat autoturismul implicat în accident și conducătorul acestuia, un localnic de 36 de ani, care a recunoscut faptul că a condus autoturismul pe Str. Calea Bucovinei, a lovit un autoturism în sensul giratoriu, s-a speriat și a plecat la domiciliu unde a parcat mașina în curte”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a refuzat însă recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, bărbatul le-a declarat polițiștilor că autoturismul nu a circulat duminică seara şi că a fost achiziționat avariat în urmă cu circa trei săptămâni.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că permisul de conducere al bărbatului, eliberat de autoritățile engleze, nu-i acordă dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.

Polițiștii rădăuțeni i-au întocmit bărbatului un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul să conducă autovehicule în România” și „refuzul prelevării de mostre biologice”. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de