11 elevi suceveni vor reprezenta judeţul Suceava la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice


Intră acum și în grupul de

Un număr de 11 elevi suceveni din clasele VII-XII s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice care se va desfăşura în perioada 18-22 aprilie 2016, la Piatra Neamţ, şapte dintre ei calificându-se la limba franceză, iar patru la limba spaniolă.

olimpiada

Astfel, la disciplina limba franceză, secţiunea franceză normal, elevii calificaţi la etapa naţională a olimpiadei sunt :Armand Viorel Ilaş, elev în clasa a VII a, la Şcoala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului, îndrumat de profesorul Alina Botoşan, Denisa Ştefania Luca, elevă în clasa a VII a de la Şcoala Gimnazială Salcea, îndrumată de profesor Maria Oniga, Alina Doboş, elevă în clasa a IX a, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, îndrumată de profesorul Petronela Munteanu, Larisa P. Lupu, elevă în clasa a X a şi Ruxandra Demetra Neculau din clasa a XII a , ambele de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, îndrumate de profesor Liliana Rădulescu, iar la secţiunea franceză/ intensiv/ bilingv s-a calificat Alexandra Florea, elevă în clasa a X a, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, îndrumată de profesorii Luminiţa Mocanu şi Laurica Ciurari, în timp ce la secţiunea franceză bilingv s-a calificat Maria Simota, elevă în clasa a XII a de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, îndrumată de profesorii Mariana Ciupu şi Marcel Ungurean.

La disciplina limba spaniolă, secţiunea spaniolă normal, s-au calificat la etapa naţională a olimpiadei elevele Daniela Cristiana Dîrţu, clasa a IX a şi Mihaela Diaconescu, clasa a XII a,  de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, îndrumate de profesorul Ancuţa Norocel, Sabina Roberta Hopulele, clasa a X a şi Miruna Andreea Cornaschi, clasa a XI a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, ambele îndrumate de profesorul Anda Perju.

Etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice (limba franceză, limba spaniolă) a avut loc în datele de 5 martie și 13 martie 2016, la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Potrivit inspectorului şcolar pentru limbi moderne, Constantin Tiron, etapa judeţeană a Olimpiadei de limbi romanice s-a desfăşurat, în datele de 5 şi 13 martie 2016, la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Astfel, în data de 5 martie 2016, a avut loc proba scrisă la limba franceză la care au participat 40 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a  și 52 de elevi din clasele a IX-a – a XII-a, în timp ce la proba scrisă la limba spaniolă au participat 11 elevi din clasele IX- XII.

În cursul zilei de 13 martie 2016 s-a desfăşurat proba orală a etapei judeţene a Olimpiadei de limbi romanice (franceză, spaniolă), la care au participat doar elevii claselor a XI-a și a XII-a.

În urma centralizării rezultatelor de la cele două probe s-a stabilit lotul olimpic județean care va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice, care va avea loc, în perioada 18-22 aprilie 2016, la Piatra Neamț, a precizat inspectorul şcolar sucevean, Constantin Tiron.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de