Peste 5300 de cereri înregistrate în judeţul Suceava în primele două săptămâni din calendarul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare


Intră acum și în grupul de

Peste 5300 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare s-au înregistrat în judeţul Suceava după două săptămâni de la debutul primei etape de înscriere.

Clasa pregatitoare

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, profesorul Cezar Anuţei, a declarat, luni, pentru News Bucovina că în primele două săptămâni din calendarul înscrierilor în judeţul Suceava s-au înregistrat 5334 de cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017.

Anuţei a spus că pentru anul şcolar viitor sunt propuse în planul de şcolarizare 354 de clase pregătitoare cu 7050 de elevi.

Reamintim că prima etapă de înscriere se desfăşoară în perioada 29 februarie-18 martie, interval în care părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017.

Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, iar validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 08:00 – 18:00 de luni până vineri, respectiv 09:00 – 13.00 în cursul zilei de sâmbătă.

Informaţiile privind candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în perioada 25 – 26 martie atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale ISJ Suceava.

Potrivit calendarului înscrierilor în clasa pregătitoare, a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 30 martie – 8 aprilie, iar pe 15 aprilie se vor afişa rezultatele finale.

Între 19 – 22 aprilie, ISJ Suceava  va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de