Bărbat din satul Bănceşti găsit mort, pe podea, de pompierii care au venit să stingă un incendiu

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din satul Bănceşti, comuna Muşeniţa, a fost găsit mort, marți dimineața, de pompierii care au venit să stingă un incendiu ce i-a cuprins locuința.

incendiu (2)

ISU Suceava a informat că marți dimineața, la ora 6:50, a fost anunțat un incendiu în localitatea Bănceşti, la fața locului intervenind pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Muşeniţa, cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

„La sosirea echipajelor, ardea violent casa de locuit, construită din lemn, existând pericolul de propagare la un autoturism, o anexă gospodărească şi la locuinţa învecinată. În interiorul casei, pompierii militari au găsit proprietarul, căzut pe podea, fără semne vitale. Din păcate, pentru viaţa bărbatului în vârstă de 67 de ani, nu s-a mai putut face nimic, declarându-se decesul”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

El a menționat că intervenţia pompierilor a fost deosebit de grea, din cauza materialelor combustibile din componenţa construcţiei locuinţei, dar şi a celor aflate în interior.

Găleată a explicat că salvatorii au evacuat trei butelii care puteau exploda în orice clipă, acestea fiind duse şi răcite într-o zonă sigură.

incendiu (5)

În urma incendiului au ars astereala acoperişului, din lemn şi şindrilă, pe 100 de metri pătraţi, diferite materiale depozitate în pod, aproximativ 15 metri pătraţi  din planşeul casei, pereţii pe 10 metri pătraţi şi alte bunuri.

De asemenea, flăcările au degradat planşeul pe 100 de metri pătraţi, pereţii pe 15 metri pătraţi, duşumeaua pe 5 metri pătraţi şi învelitoarea din tablă a acoperişului pe 100 de metri pătraţi.

Mai mult decât atât, căldura radiată a afectat parţial vopseaua şi elemente din plastic de la autoturismul parcat în curte.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură, la care pompierii militari au găsit uşiţa deschisă. Au fost salvate autoturismul, anexa gospodărească şi locuinţa învecinată”, a mai arătat plt. adj. Alin Găleată. (Mihaela Tcaciuc)

loading...