Lungu: Sunt șanse reale ca în acest an să semnam contractul de finanțare pentru cele 40 de autobuze electrice pentru oraș


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu, primarul Sucevei, sustine o conferinta de presa:

”Pe 14 martie a avut loc licitatia pentru iluminat public si un sistem de elegestiune a acestuia. Au fost sase oferte din partea mai multor asocieri. E o licitatie cu miza mare la 5,5 milioane de euro, de la elvetieni avem 4,7 milioane de euro. O asteptam demult si sper sa se incheie rapid ca sa aducem un iluminat de calitate in oras.

Am fost in zona cu specialistii de la pimarie pentru a vedea care sunt solutiile pentru  traversarea raului Suceava, in zona comerciala. Deja se contureaza o solutie.

ion lungu (5)

Vrem sa mai reabilitam cateva puncte termice in oras. Lucrarile ar dura cam 5 luni.

Vom aproba, vineri, in CL o lista cu indicatorii tehnico-economici pentru continuarea pe termoficare la trei loturi. Sunt proiecte pe care le solicitam la finantare de la Guvern.

Sunt sanse reale ca in acest an sa semnam contractul de finantare pentru cele 40 de autobuze electrice pentru oras.

La concursul pentru curatenia orasului s-au inscris 39 de asociatii din cele 100 care exista. Mai este timp pana pe 21 martie.

In CL vom aproba si sumele pentru fotbal, 1,7 milioane lei. Ma doare sufletul cand vad ca doar primaria da bani, CJ nu a dat niciodata bani la sport sau da foarte putini. Suntem singura institutie care finanteaza sportul. Din pacate, capitalul privat nu se implica deloc in finantarea sportului.

Deocamdata, lucrurile sunt in ceata cu legea antifumat. Inca nu stim cum trebuie sa  amendam. Agentii economici ne cer sa deschidem terase.

Am vazut un domn candidat care, din pacate, dezinformeaza sucevenii. M-am autosesizat ca a strans mii de semnaturi. Dl candidat stie legea pentru ca a fost si prefect si stie ca nu poate initia un referendum. Nici ca deputat, nici ca cetetean. Ce poate face e un proiect de HCL in care are nevoie de 5 % din semnaturile cetatenilor. Dl candidat stie ca a fost prefect si ca secretarul primariei ii da formular. El luni avea 2700 de semnaturi si abia marti a venit dupa formulare.

Decizia de a se face centrala s-a luat pe 12 iulie 2012. El a fost prezent la sedinta respectiva. Toti cei 19 consilieri prezenti la sedinta au votat in unanimitate si el era prezent acolo pentru ca era coordontaorul consilierilor USL. Tot acei consilieri ar trebui sa vina acum sa analizeze contraargumentele prezentate de dl candidat. Eu zic ca nu sunt argumente si ca incalzirea e mai ieftina acum.

Nu exista baza legala pentru achizitia centralelor de apartament. Eu sunt de specialitate si nu exista baza legala. Durata de viata a unei centrale e intre 8 si 10 ani. Centrala mare are o garantie de 50 de ani. Ca sa nu mai vorbim de poluarea de la un apartament la altul.

Dl candidat instiga oamenii unul impotriva altuia. Nu avem infrastructura realizabila pentru gaz metan. E ilegal pentru ca nu avem baza legala. Este si inoportun.

E doar un subiect de campanie a candidatului. Dragi suceveni, nu va lasati indusi in eroare de acest subiect de campanie electorala. Acum doar vrea samanta de vorba cu oamenii.  El a facut bine atunci cand a aprobat centrala mare. E doar un subiect populist de campanie electorala.

Referendumul poate fi initiat doar de primar sau de o treime dintre consilierii locali. Asta e legea.”


Intră acum și în grupul de