Paznicul de vânătoare care l-a amenințat cu moartea pe primarul din Vatra Moldoviţei a fost trimis în judecată pentru noi infracțiuni


Intră acum și în grupul de

Paznicul de vânătoare care l-a amenințat cu moartea pe primarul din Vatra Moldoviţei a fost trimis în judecată pentru noi infracțiuni, respectiv pentru ameninţare, braconaj de mistreţ şi urs, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

judecata

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au informat că paznicul de vânătoare Radu Ghiocel Iurniuc a fost trimis în judecată pentru ameninţare după ce la începutul lunii iunie 2015 l-a ameninţat pe I. I. cu moartea prin împuşcare şi incendierea gospodăriei.

Bărbatul era nemulţumit pentru că I. I. câştigase o licitaţie de folosire a unei păşuni situate pe raza comunei Vatra Moldoviţei, deţinute anterior de unul din fraţii săi.

Procurorii îl mai acuză pe Iurniuc pentru că în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2015 a braconat porci mistreţi şi a fost ajutaţi de alte două persoane să-i jupoaie, să-i tranşeze şi să-i vândă.

De asemenea, paznicul de vânătoare este acuzat că a deţinut un trofeu, o blană de urs care a fost vânat ilegal cu dimensiuni de aproximativ doi metri lungime şi 0,90 m lăţime pe care l-a vândut cu 7.500 de lei unui bărbat din comuna Botoşana.

Procurorii au arătat că tranzacţia a fost intermediată de Viorel Comoriţan, şef de post din comuna Vatra Moldoviţei.

Mai mult decât atât, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc i-au trimis în judecată, în acelaşi dosar, şi pe Nicolae Adrian Fercal, Ioan Herman şi Nicolae Herman, pentru complicitate şi tăinuire. (N.B.)


Intră acum și în grupul de