Noi amănunte ies la iveală în cazul paznicului de vânătoare din Vatra Moldoviţei


Intră acum și în grupul de

Trimis în judecată pentru ameninţarea cu moartea a primarului din Vatra Moldoviţei şi a unui localnic, iar într-un alt dosar pentru braconaj de mistreţ şi urs, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, anchetatorii au adus noi detalii în cazul paznicului de vânătoare Ghiocel Radu Iurniuc.

ARME 1

Astfel, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, paznicul de vânătoare din Vatra Moldoviţei a fost trimis în judecată și pentru că deţinea ilegal o armă militară, cartuşele aferente, precum și cartuşe de pistol şi tuburi de cartuşe şi cartuşe de iniţiere.

Procurorii suceveni au prezentat faptul că în urma unei percheziții făcute la domiciliul lui Ghiocel Radu Iurniuc au fost găsite o armă militară cu glonţ marca Ceskoslovenska Zdrojovka Brno de calibru 8×57 cu 21 cartuşe cu glonţ calibru 8×57 cu capsele nepercutate, alte  12 cartuşe cu glonţ pentru pistol de calibru 9 mm cu capsele nepercutate, 15 tuburi de cartuş calibru 8×57 cu capsele percutate, şapte capse de iniţiere nepercutate şi  un recipient conţinând pulbere explozivă-pulbere cu fum pentru cartuşe de vânătoare.

Mai mult decât atât, poliţiştii Serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, care s-au sesizat din oficiu în acest caz, au constatat că paznicul de vânătoare nu este autorizat să deţină armament şi muniţie. (N.B.)


Intră acum și în grupul de