Primăria Suceava a alocat peste un milion de lei pentru opt unități de cult din municipiu

Opt unități de cult din municipiul Suceava au primit finanţări de peste un milion de lei, în urma unui proiect de hotărâre adoptat într-o ședință extraordinară de Consiliu Local.

consiliul local suceava

Astfel, în ședința de vineri, 18 martie, aleșii locali suceveni au adoptat proiectul inițiat de primarul Ion Lungu ce prevede repartizarea sumei de 1.029.952 lei pentru sprijinirea financiară a unui număr de opt unităţi de cult.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 17 voturi „pentru” și două abțineri.

Cei mai mulți bani au fost alocați Catedralei de pe Mărăşeşti, și anume 500.000 de lei, pentru lucrări de amenajări interioare, exterioare şi instalaţii.

De asemenea, câte 100.000 de lei au fost alocate Parohiei „Sf. Înviere” pentru lucrări de reparaţii la turnul clopotniţă şi la trotuarele din curtea bisericii, Parohiei „Sf. Cruce” pentru amenajări interioare şi exterioare, dar și Parohiei „Sf. Vineri” pentru lucrări de amenajare a terasamentului din curtea bisericii, cu montaj pavaj, reparaţii scări şi înlocuire tablă la clădirea Capelei Mortuare.

Comunitatea Evreilor Suceava a primit din partea municipalității pentru reparaţii interioare şi exterioare ale Sinagogii „Gah” suma de 89.952 de lei.

Câte 50.000 de lei au fost distribuiți pentru lucrările de reabilitare a pardoselii lăcaşului de cult „Sfinţii Apostoli” Iţcani II, precum şi Parohiei Romano-Catolice „Sf. Ioan Nepomuk” pentru lucrări de montare centrală termică, instalaţie interioară de încălzire, branşament gaze naturale şi automatizare clopote.

Pentru înlocuirea tâmplăriei, placarea treptelor cu plăci de granit, reparaţii pereţi exteriori şi zugrăveli cu val lavabil la Parohia „Sfinţii Argheli” Iţcani I, Primăria a alocat 40.000 de lei. (Mihaela Tcaciuc)

 

loading...