Vești rele de la meteorologi: weekend-ul vine cu precipitații mixte, intensificări ale vântului și temperaturi minime negative

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea, valabilă în intervalul 19 martie, ora 03 – 20 martie, ora 08, pentru majoritatea zonelor țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, valorile termice vor fi în scădere în majoritatea zonelor, dar în special în jumătatea de nord-est a ţării, unde vremea va deveni rece pentru această perioadă din an. În noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 martie) se vor înregistra temperaturi preponderent negative, în depresiuni vor fi minime la limita gerului şi pe suprafeţe extinse se va produce brumă.

trafic suceava, iarna, ninsoare
Se vor semnala precipitaţii în general slabe, sub formă de ninsoare în zona montană şi mixte, la început local în nord, în est şi în centru, apoi izolat şi în partea de sud-est a teritoriului.

Vântul va avea intensificări la munte, dar temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi vestul Olteniei, unde vor fi rafale de 55-60 km/h.