Țigări în valoare de aproximativ 250.000 lei abandonate de un contrabandist în apropiere de comuna Muşeniţa


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au găsit abandonate, joi după-amiază, în apropiere de comuna Muşeniţa, țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 250.000 lei.

contrabanda tigari (1)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, joi, în jurul orei 15.20, poliţiştii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat spre interiorul tării, pe direcţia localităţii de frontieră Bănceşti din comuna Muşeniţa.

La vederea polițiștilor, soferul maşinii în cauză, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, fără plăcuţe de înmatriculare, a abandonat autovehiculul şi a fugit spre teritoriul statului vecin.

Întrucât șoferul mașinii nu s-a supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de avertisment, în plan vertical, dar nici acestea nu au reușit să-l oprească pe bărbat.

Imediat, frontieriștii au anunțat autorităţile ucrainene, după care au dus autoturismul de teren la sediul S.P.F. Siret.

„În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 20.500  pachete ţigări, marca Marble, în valoare de 246.000 lei”, a declarat comisarul-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de