Politistii suceveni si nemteni cauta autorul unui accident rutier mortal


Intră acum și în grupul de

Politistii din judetele Suceava si Neamt cauta autorul unui accident rutier mortal înregistrat în judetul vecin. Potrivit IPJ Neamt, care a solicitat sprijinul colegilor suceveni, în noaptea de 01/02 noiembrie, între orele 21.30 – 02.00, pe DN 2 (E 85), în afara localitatii Barticesti, comuna Botesti, judetul Neamt, la km 351+29, s-a produs un accident mortal de circulatie, al carui autor a parasit locul faptei.

În timpul cercetarilor s-a stabilit ca victima, identificata în persoana lui F. ADRIAN, de 40 ani, din satul Nisiporesti, comuna Botesti, judetul Neamt, circula pe lânga bicicleta, pe partea dreapta a drumului, având directia de deplasare Roman – Suceava. Aflându-se sub influenta bauturilor alcoolice barbatul a fost lovit din spate de un autovehicul marca Ford Transit de culoare alba, care a parasit locul accidentului.

În urma verificarilor s-a stabilit ca autovehiculul implicat în accident este marca Ford Transit Jumbo Van sau Ford Transit Autosasiu sau Ford Microbuz, produs de fabrica constructoare sau transformat ulterior din duba, comercializate în România între anii 2000 – 2006. Prezinta avarii la bara fata ( în partea dreapta ), farul dreapta, semnalizarea dreapta, aripa dreapta fata si oglinda retrovizoare dreapta.

Dupa producerea accidentului, autorul a parasit locul faptei, desi poate ar fi  salvat viata victimei, daca ar fi transportat-o la spital. Barbatul a fost gasit în dimineata de 2 noiembrie 2007, în jurul orei 07.35, când mediul legist a constat ca victima decedase de aproximativ 5 ore.

Politistii din cele doua judete lanseaza apelul ca, orice persoana ce detine date cu privire la autovehiculul implicat în accident si care prezinta avariile mentionate mai sus, sa apeleze numarul de urgenta 112 sau sa anunte Serviciul Politiei Rutiere Neamt, la nr. de telefon : 0233.212.177 sau 0233.212.121.  

De asemenea politistii recomanda conducatorilor auto implicati în evenimente rutiere sa nu paraseasca locul accidentului, deoarece astfel îsi agraveaza situatia, iar pietonilor si biciclistilor sa evite deplasarea pe drumurile publice pe timpul noptii si sub influenta bauturilor alcoolice.


Intră acum și în grupul de