Bălan vrea să vadă investiţiile în infrastructura de transporturi a judeţului Suceava: „Alocările de fonduri nu se transformă automat în investiţii concrete”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a atras atenţia ministrului Transporturilor că sumele de bani alocate pentru diverse investiţii în infrastructura de transporturi nu se transformă automat în investiţii concrete şi vrea să vadă încă din această primăvară investiţii în judeţul Suceava în aeroport, drumuri şi calea ferată.

ioan balan (2)

Ioan Bălan a arătat pe pagina sa de pe un site de socializare că nu are nimic personal cu Dan Costescu, ministrul Transporturilor, dar a arătat că nu a putut să nu reacţioneze la declaraţiile domniei sale, potrivit cărora Suceava va primi investiţii publice în infrastructura de transport de peste 1 miliard de euro.

„Evident că i-am mulţumit, pe calea unei interpelări, pentru faptul că în sfârşit Bucureştiul se uită şi către noi, către Bucovina. I-am atras atenţia domnului ministru că simpla alocare investiţională nu se transformă automat în investiţii concrete, iar de şantiere începute şi abandonate în rugină suntem sătui”, a scris Bălan.

El a spus că sucevenilor li s-a mai promis în ultimii ani că măcar investiţiile demarate în perioada 2008-2012 vor fi finalizate, deşi fuseseră executate în procente de până la 90%, şi acest lucru nu s-a întâmplat nici astăzi.

Bălan a arătat că de aceea încă are rezerve cu privire la concretizarea investiţiilor pe care le aşteptăm de ani de zile.

„Am speranţa că declaraţiile domnului Costescu sunt declaraţiile unui ministru tehnocrat, responsabil, care nu aleargă după voturi, iar investiţiile promise în aeroportul nostru, în drumurile naţionale din judeţ şi în calea ferată învechită să înceapă să se vadă chiar din această primăvară”, a mai scris Bălan.


Intră acum și în grupul de