Sucevean reținut, după ce polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în apropiere de Straja


Intră acum și în grupul de

Un sucevean în vârstă de 27 de ani, care transporta țigări de contrabandă, a fost reținut vineri seara, după ce polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în apropiere de Straja.

focuri de arma

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, vineri, în jurul orei 17.00, lucrători din cadrul Sectorul P.F. Brodina şi ai STPF Suceava au observat două persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Straja, transportând colete voluminoase.

„Imediat s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus încercând să fugă, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, două focuri de avertisment în plan vertical”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că în urma acţiunii a fost reţinut C. Petru, în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, care s-a constatat că este implicat în activitatea de contrabandă.

De asemenea, ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a precizat că poliţiştii de frontieră au descoperit două colete în care se aflau 2.980 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 29.800 lei.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, a mai arătat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de