Sucevenii vor putea vizita investiţiile făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă după inaugurarea Unităţii de Primire a Urgenţelor


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Râmbu, a declarat, luni, că după inaugurarea noului spaţiu al Unităţii de Primiri Urgenţe, aflat, în prezent, în proces de finalizare a lucrărilor de reabilitare, extindere şi modernizare, va fi organizată Ziua Porţilor Deschise pentru ca populaţia să vadă ce s-a realizat şi cu fondurile contribuabililor.

Rambu

Râmbu a spus că în cadrul Zilei Porţilor Deschise la UPU se doreşte ca oamenii “să ia contact cu noua locaţie” şi împreună cu aceştia să se lanseze pe piaţă “un alt tip de servicii medicale de urgenţă”.

El a subliniat că relaţia de colaborare a pacienţilor şi a aparţinătorilor cu personalul spitalului trebuie construită avându-se la bază respectul reciproc arătând că şi pacienţii şi aparţinătorii trebuie să înţeleagă că triajul la UPU şi abordarea intervenţiilor se realizează în funcţie de gravitatea urgenţelor medicale, aşa cum este prevăzut şi printr-un ordin al ministrului Sănătăţii.

Râmbu i-a îndemnat atât pe pacienţi, cât şi pe aparţinători să respecte tot ce s-a realizat la UPU şi în spital în cadrul amplului proces de modernizare realizat în ultimii ani întrucât tot ce s-a făcut a fost şi cu contribuţia populaţiei.

Managerul SJU Suceava a precizat că în curtea spitalului va fi amplasat un panou de prezentare a spitalului şi a echipei medicale, dar şi informaţii privind serviciile medicale oferite şi cazuistica abordată la SJU.

El a spus că vor fi amplasate şi panouri prin care să fie promovată atitudinea de respect care să guverneze relaţia pacient-aparţinători-personal medical al SJU Suceava.

Râmbu a mai spus că, în curând, va fi reintrodusă obligativitatea purtării papucilor de unică folosinţă atât pentru pacienţi, aparţinători şi vizitatori, cât şi pentru personalul medical care intră în spital,  în prezent, fiind analizată oportunitatea oferirii gratuite a acestor accesorii.

El a explicat că măsura preventivă va fi reintrodusă pentru evitarea înregistrării unor eventuale infecţii nosocomiale.

Managerul SJU Suceava a mai spus că o altă măsură care ar putea fi luată în perioada următoare se referă la ajustarea programului de vizitare, astfel încât de luni până vineri programul de vizitare să fie între orele 15,00-18,00, iar sâmbăta şi duminica acesta să fie prelungit.

Totodată, Râmbu a arătat că accederea pacienţilor către secţii, la internarea în spital, ar urma să se facă numai după ce aceştia vor trece pe la garderoba unităţii pentru a lăsa îmbrăcămintea şi încălţămintea de stradă şi pentru a se îmbrăca în vestimentaţia de spital.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de