Vântul și zăpada au lăsat fără curent electric nouă localități sucevene


Intră acum și în grupul de

UPDATE, ora 13.00:

Conform unei informării primite de la E.ON, la ora 13:00, alimentarea cu energie electrică era parţial afectată doar în localitatea Crucea, însumând un număr total de 37 consumatori, anunță Prefectura Suceava.

Trei posturi de transformare mai erau nealimentate.

UPDATE, ora 10.00:

În șapte localități sucevene era afectată alimentarea cu energie electrică. Este vorba despre Bodnăreni (total), Crucea, Broșteni, Chiril, Cotârgași, Holda și Lungeni (parțial).

Un număr de 33 de posturi de trasnformare erau nealimentate.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

O avarie la alimentarea cu energie electrică în zona Crucea-Broşteni s-a produs din cauza vântului şi a zăpezii, nouă localităţi fiind afectate, a declarat prefectul de Suceava, Constantin Harasim.

harasimPotrivit acestuia, se intervine pentru remedierea avariei.

Totodată, din cauza zăpezii şi a vântului în noaptea de miercuri spre joi au fost mai multe blocaje temporare pe drumuri şi calea ferată, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Astfel, un apel la 112, efectuat la ora 23.34, anunța că un TIR a derapat în lateralul părții carosabile a DN 17, între localitățile Gura Humorului și Frasin, după stația SOCAR. La fața locului, s-au deplasat o autospecială de la G.I. Gura Humorului și un utilaj SDN Câmpulung Moldovenesc. Nu a mai fost necesară intervenția deoarece TIR-ul a reușit să revină pe partea carosabilă, astfel deblocându-se traficul.

Un alt apel la 112, efectuat la ora 23.27, anunța un accident de circulație pe DN 17, în zona localității Prisaca Dornei, în care au fost implicate patru autovehicule și în urmă căruia a fost blocat un sens de mers. Evenimentul a fost gestionat de IPJ Suceava, drumul fiind deblocat după circa 45 minute.

”La ora 23:43, șeful de tură din Regulatorul CFR Suceava anunță blocarea traficului feroviar în zona Valea Putnei – Pojorâta, datorită căderii unui copac pe rețeaua de alimentare a căii ferate. A fost blocat trenul InterRegio 10654 Vatra Dornei – București cu circa 40 călători, în zona Valea Putnei și trenul 12837 în gara Câmpulung Moldovenesc. Au intervenit lucrătorii CFR cu o drezină, traficul feroviar fiind reluat la ora 00:38”, se precizează în comunicatul Prefecturii.

Un apel la 112 efectuat la ora 00:44 anunța faptul că un copac a căzut pe partea carosabilă pe DN 18, în zona localității Valea Stânii – comuna Cârlibaba, traficul fiind blocat pe ambele sensuri. Au fost blocate două autoturisme, cu trei persoane. Circulația a fost reluată la ora 01:40, după intervenția lucrătorilor SDN Câmpulung Moldovenesc cu un utilaj. La fața locului s-a deplasat în sprijin și un echipaj de la Detașamentul de pompieri Vatra Dornei care a intervenit pentru degajarea unui cablu de fibră optică căzut pe carosabil.

Un alt apel la 112 efectuat la ora 06:23 anunța că pe DN 18 în zona Puciosu – comuna Iacobeni au căzut copaci.

”Au fost alertate forțele și mijloacele SDN Câmpulung Moldovenesc și Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, care, ulterior, au fost întoarse din drum, la fața locului intervenind și deblocând drumul cetățenii din zonă”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

 

 

 


Intră acum și în grupul de