Fotbal. Liga I : Banel Nicolita aduce victoria Stelei!


Intră acum și în grupul de

Steaua – Universitatea Craiova  1 – 0

Meci reumatic în Ghencea, în ton cu vremea mohorâta si cu gazonul umed. Steaua a întâlnit o echipa care parea pe drumul cel bun, dar suferind înca de un complex. Universitatea Craiova nu mai câstigase pe stadionul bucurestean de 18 ani. Dupa o victorie cu Poli Timisoara si un egal cu Dinamo, oltenii au intrat pe terenul din Ghencea blazati, încercând sa forteze un 0-0.

Nu s-a potrivit deloc socoteala lor cu realitatea din teren, si asta pentru ca Banel Nicolita a înscris în minutul 27, când Cristocea reuseste o centrare perfecta, iar autorul celebrului autogol de la Madrid, din fata Realului, reia cu capul, complet nemarcat. Bornescu scoate mingea din plasa iar tabela se schimba: 1-0 pentru Steaua.

Scorul avea sa ramâna neschimbat pâna la finalul partidei, desi ocaziile nu au lipsit, în ciuda ritmului extrem de lent în care s-a jucat. Notabile ar fi scaparea lui Banel, care nu a reusit însa sa îl învinga pe goalkeeperul craiovean, sansa lui Velcovici de a înscrie din unghi, dar la care s-a opus excelent Emeghara sau sutul milimetric pe lânga vinclu, „marca” Florin Costea. Si mai trebuie spus ca Prepelita l-a ajutat pe Zapata sa se afirme expediind o minge înalta, sub bara transversala, deviata de columbian în corner cu vârful degetelor. Toate – în prima parte a meciului.

Dupa pauza, se astepta la un joc mult mai disputat. Dar nu s-a schimbat mare lucru. Ritmul a ramas lent, iar ocaziile s-au împutinat. Au aparut greselile portarilor: Bornescu respinge în fata o minge usoara si tot el iese în picioarele lui Ovidiu Petre. De partea cealalta, Zapata nu se lasa mai prejos: scapa în fata un sut de la 30 de metri al lui Rose, dar respinge sutul lui Tanasa. Cam atât. Un meci de la care publicul a lipsit. Dar este clar ca a fost în fata televizorului, asteptând ca echipa lui Lacatus sa îsi revina. Deocamdata, a obtinut o victorie. Dar jocul bun întârzie.  

Pe stadionul Ghencea s-au întâlnit formatiile:

Steaua: Zapata – Emeghara (Petre Marin, 72), Goian, Baciu, Nesu – Nicolita, Lovin, Ov. Petre, Cristocea (Badea, 78) – Dica, Zaharia (Badoi, 89)

U Craiova: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepelita, Saceanu (Dina, 70), Velcovici (Stoianof, 90), Wobay – Tanasa, Fl. Costea (Baird, 65)

Gloria Buzau – Poli Timisoara 2-1

Stefan Stoica si-a scos echipa din zona retrogradarii, dupa ce a acumulat 17 puncte, cu o noua victorie pe banca Gloriei Buzau. „Satelitul Stelei” a obtinut al treilea succes consecutiv, dupa ce a învins cu 2-1 Poli Timisoara. Banatenii au suferit a treia înfrângere în acest sezon, dupa 15 etape disputate, si poate pierde pâna si pozitia a treia în clasament.

Banatenii parca au venit la Buzau abia dupa 15 minute de joc, iar gazdele au profitat din plin. Dupa un sfert de ora, Gloria conducea cu 2-0 si se îndrepta spre un nou succes, dupa 3-2 cu Otelul Galati si Universitatea Cluj. În minutul 16, Karamyan a spus „prezent” pentru Poli Timisoara, însa pâna la final nimeni nu si-a mai auzit numele strigat la catalog.

Nikola Jozici a deschis scorul în minutul 4, dupa ce a reluat plasat din fata portii o minge venita de la un coechipier. Zece minute mai târziu, Vlaicu a marit diferenta pe tabela la doua goluri, dupa ce a reluat cu capul o centrare venita de pe partea dreapta, pentru ca armeanul Karamyan sa puncteze pentru oaspeti cu un sut frumos din interiorul careului. A fost însa si ultima reusita a partidei, gazdele având grija sa apere rezultatul cu orice pret, la capatul unui meci extenuant pentru jucatori.

Au evoluat echipele:

Gloria Buzau: Minca – Nejneru, Jozic (C. Petre, 75), Gheorghita, Ezze – Filip, Paleacu, C. Ionescu, Vlaicu – Simion (Bunica, 90), Litu (Iovita, 88). Antrenor: Stefan Stoica.

Poli Timisoara: Popa – Radoi, Cânu, Dancia, McKain – Abiodun (Stancu, 74), Alexa, Aliuta (Torje, 57), Karamian (Mansour, 88)- Rusici, Bucur. Antrenor: Dusan Uhrin jr.   

Unirea Urziceni – UTA 1 – 0

UTA Arad ramâne pe penultimul loc al Ligii I, dupa ce a pierdut si în deplasarea de la Unirea Urziceni, scor 0-1. Într-un meci disputat pe un teren greu, bine udat de ploaie, diferenta a facut-o un jucator împrumutat de aradeni la gruparea ialomiteana: Danalache.

Acesta a înscris singurul gol al partidei , în minutul 56, refuzând sa îsi manifeste bucuria pentru o reusita ce s-a dovedit a fi decisiva. La finalul partidei, suporterii gazda au întors si ei cutitul în rana, strigând “B’ul, B’ul”, cu referire la situatia dramatica din clasament a “textilistilor”. UTA a obtinut doar 11 puncte în cele 15 etape disputate pâna în acest moment si a devenit, alaturi de Universitatea Cluj, o candidata serioasa la retrogradare.

De partea cealalta, elevii lui Dan Petrescu au urcat pe locul doi în clasamentul Ligii I, la cinci puncte distanta de CFR Cluj, dupa ce au obtinut a saptea victorie pe teren propriu, unde suporterii înca nu au vazut echipa pierzând.

Au evoluat echipele:

Unirea Urziceni: Stelea – Epaminonda, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu – Mara, V. Negru (Danalache, 53), Paduretu, C. Petre (Cr. Constantin, 74) – Onofras (B. Stancu, 46), Bilasco. Antrenor: Dan Petrescu.

UTA: Hutan – I. Balan, Chita, D. Chirita, Vasiljevic – Hidisan, Todea, Pascovici (Drida, 85), Frasineanu – Mihut (Codreanu, 85), Baltoi (FL. Dan, 71). Antrenor: Marin Barbu.   

Pandurii Tg. Jiu – FC Vaslui 1 – 1

Pandurii Târgu Jiu au remizat pentru prima oara pe teren propriu în acest sezon si au ajuns la a noua partida consecutiva în care nu au reusit sa obtina toate cele trei puncte puse în joc, dupa ce au deschis etapa a XV-a a Ligii I cu un rezultat de egalitate, 1-1, în fata pretendentei la podium FC Vaslui.

Elevii lui Dorinel Munteanu au facut un nou pas gresit în încercarea de a tine pasul cu echipele din partea superioara a clasamentului, aflându-se acum la zece puncte de CFR Cluj, dar cu un meci mai mult disputat. Rezultatul obtinut la Târgu Jiu este însa unul echitabil, lucru confirmat chiar si de Munteanu, mai ales pentru ca golul egalizator al moldovenilor a venit cu sapte minute înainte de final, însa gazdele au toate motivele sa fie nemultumite.

Pandurii au deschis scorul prin Orac, dupa o ora în care au dominat jocul. Djakpa a centrat, Popete a întors balonul pentru Orac, care a înscris cu capul din câtiva metri. Fara sa mai aiba ceva de pierdut, oaspetii au iesit la joc, iar în minutul 83 a venit si golul egalizator, în urma unei greseli de începator a lui Alin Rus. Bukvic a fost pe faza si a înscris cu un sut pe sub portarul Dossey.

Finalul a apartinut gazdelor, care au asediat poarta lui Haisan, însa goalkeeper-ul si-a facut datoria, iar în al patrulea minut de prelungire a fost salvat de bara transversala la sutul de la 18 metri expediat de Stromajer.

Au evoluat echipele:

Pandurii: Dossey – Mândrean, Chibulcutean, A. Rus, Djapka – Orac (Ad. Rusu, 79), Stânga, Vancea, Iordache – L. Mihai (Popete, 50), Stromajer. Antrenor: Eugen Neagoe.

FC Vaslui: Haisan – Apostol (Zmeu, 36, Frunza, 78), Ivan, Mardare, Balace – Jovanovic, Sabou, D. Munteanu, Gheorghiu (Bukvic, 64) – Ljubinkovic – Temwanjera. Antrenor: Dorinel Munteanu.  

Poli Iasi – Gloria Bistrita 2 – 0

Iesenii nu mai câstigasera un meci din etapa a noua dar au învins Bistrita, gratie unei evolutii bune, stimulate financiar si de presedintele de onoare al clubului, Gheorghe Nichita. Acesta le-a promis iesenilor o prima de câte 1.000 de euro în cazul unei victorii cu echipa antrenata de Ioan Ovidiu Sabau, iar Bâlba & Co au obtinut-o. 2-0 cu Gloria Bistrita, formatia ardeleana ratând sansa de a depasi Steaua în clasamentul Ligii I.

În minutul 23, Bâlba a reusit sa înscrie cu capul, dupa o lovitura libera executata de Tincu, de pe partea dreapta, ca scorul final sa fie stabilit în minutul 70. Miclea a primit o pasa pe partea stânga, a patruns în careul advers si, cu un sut plasat, l-a învins pe Albut, clarificând situatia celor trei puncte.

Au evoluat echipele:

Politehnica Iasi: Branet – Toma (Sfârlea, 59), Onut, Ilie, L. Munteanu – Mijin – Buta, Naidin, Tincu (Cernoch, 59), Miclea – Bâlba (Kalai, 67). Antrenor: Ionut Popa.

Gloria Bistrita: Albut – Matei, Abrudan, Sepsi, Turcu – M. Rus, Danciu (Tilinca, 57), Ragipovic (Câju, 67), Dobre – Nalati, Hadzibulic (Bad, 71). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

 
Farul Constanta – “U” Cluj  0 – 0

Farul Constanta si Universitatea Craiova au încheiat sâmbata la egalitate, scor 0-0. Din cauza ploii abundente, partida s-a disputat pe un teren foarte greu, ca mai toate meciurile programate sâmbata.

Universitatea Cluj, renumita pentru meciurile pierdute pe final de partida, a fost foarte aproape sa plece fara niciun punct si de la Constanta, dupa ce Dinu Todoran a reusit sa marcheze în minutul 90, însa golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid.

Dupa acest rezultat, Farul se afla pe locul 15, cu 13 puncte, în timp ce Universitatea Cluj este pe ultimul loc, cu doar noua puncte dupa 15 etape.

Au evoluat echipele:

Farul Constanta: Curca – Bacila, Gheara (I. Barbu, 22), Schiopu, Maxim – Voiculet, Mala, Todoran, Mendy (Nanu, 66) – Chigou, Gerlem (Nae, 75). Antrenor: Constantin Gache.

Universitatea Cluj: Moldovan – Olah, Cordos, Baciu, Park, M. Jovanovic – Bolohan (Savu, 70), Haciatrian, G. Coman (Suciu, 90+1) – N. Jovanovic, Goga. Antrenor: Gheorghe Multescu.  


Intră acum și în grupul de