Acasă Actualitate Liberalii cred ca presedintele Basescu nu doreste vot uninominal ci sa se...

Liberalii cred ca presedintele Basescu nu doreste vot uninominal ci sa se implice activ in campanie


Intră acum și în grupul de

Pro-rectorul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, Aurel Burciu l-a acuzat luni, pe presedintele României, Traian Basescu de încalcarea prevederilor Constitutiei prin participarea la Iasi, la mitingul celor de la PLD. „Recenta participare a domnului Basescu la mitingul electoral al PLD de la Iasi constituie o încalcare evidenta a Constitutiei si un precedent periculos pentru scena politica din România”, se spune într-un comunicat de presa.

Burciu, care este candidat al PNL pentru alegerile euro-parlamentare sustine ca în realitate Traian Basescu nu doreste vot uninominal ci doar posibilitatea de a se implica activ în campania electorala pentru PE alaturi de PD si de PLD.



“La momentul actual exista o lege adoptata de Parlament cu privire la votul uninominal, fiind suficienta simpla promulgare a legii de catre Presedintele României, pentru a se atinge acelasi obiectiv de schimbare a sistemului de vot. În plus, proiectul promovat de Guvernul României constituie, o formula mai echilibrata de vot uninominal.

Aceasta formula este aplicata în aproape toate tarile UE si are avantajul de a reprezenta toate optiunile electoratului în structura Parlamentului si de a preveni aparitia unor „partide stat”, cu referire la PD, ceea ce ar echivala cu un prim pas spre dictatura personala a domnului Basescu”, se explica în comunicat.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version