Bărbat din Ciocăneşti, întors recent din străinătate, a murit din cauza gripei


Intră acum și în grupul de

Un număr de 13 cazuri de afecţiuni clinic compatibile cu gripa s-au înregistrat în judeţul Suceava, în perioada 14-20 martie 2016, iar patru persoane diagnosticate cu gripă  au fost internate în spital pentru tratament, în acest interval fiind înregistrat şi decesul unui pacient în vârstă de 40 de ani, recent întors din străinătate, cu o formă gravă a bolii.

gripa porcina

Potrivit site-ul DSP Suceava, în intervalul 14-20 martie 2016, în judeţul Suceava s-au înregistrat 13 cazuri de afecţiuni clinic compatibile cu gripa, din care 9 cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani, un caz la grupa de vârstă 50-64 de ani şi trei cazuri la grupa de vârstă peste 65 de ani.

Din totalul cazurilor de gripă, în patru cazuri s-a recomandat internarea în spital. În această perioadă s-a  înregistrat şi decesul unui pacient în vârstă de 40 de ani, din localitatea suceveană Ciocăneşti.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul era fumător, s-a întors recent din străinătate, nu fusese vaccinat antigripal şi a fost internat în spital unde a fost diagnosticat cu gripă cu virus sezonier  AH1N1.

Deşi pacientului i-a fost administrat tratament specific, starea lui s-a agravat şi nu a mai putut fi salvat de medici, decesul survenind în data de 19 martie 2016.

Acesta este al doilea deces înregistrat de la debutul sezonului rece, în judeţul Suceava, din cauza gripei.

În aceeaşi perioadă au fost înregistrate şi 2997 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 66 de internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind la grupa de vârstă 5-14 ani, cu 941 de cazuri şi la grupa de vârstă 15-49 de ani cu 597 de cazuri.

Totodată, s-au înregistrat 753 de cazuri de pneumopatii acute cu 119 internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 167, fiind la grupa de vârstă 5-14 ani.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de