FOTBAL » Piturca: “Ne antrenam cu bulgarii pentru Europene!”


Intră acum și în grupul de

Victor Piturca este fara doar si poate un selectioner extrem de ambitios. Atât de ambitios încât, desi România este deja calificata la turneul final al Campionatului European din vara anului viitor, doreste cu ardoare sa învinga Bulgaria. Chiar cu pretul generarii unui scandal cu echipa celui mai în forma jucator al „tricolorilor”, Adrian Mutu.

În cursul serii de duminica, Fiorentina a anuntat, prin intermediul site-ului oficial, ca „Briliantul” nu va putea raspunde convocarii la echipa nationala a tarii noastre pentru ultimele partide din preliminariile EURO 2008, cu Bulgaria si cu Albania. Credeti ca l-a sensibilizat cumva pe Piti aceasta veste?! În niciun caz! Selectionerul stie una si buna: Mutu se va prezenta la lot, fie de va veni chiar într-un picior.

„Am primit un fax de la clubul italian. Mutu va face un RMN, dar, indiferent de rezultatul analizelor, el va veni marti la lot. Si cu Ogararu este o mica problema. A suferit o mica comotie si nu a putut calatori cu avionul, dar va ajunge tot mâine”, a declarat Victor Piturca, în cadrul unei conferinte de presa.

Selectionerul primei reprezentative a României a tinut sa explice si motivele care l-au determinat sa nu îl convoace pe „veteranul” de selectii al tarii noastre pentru partidele cu Bulgaria si Albania. „Nu se mai pune problema sa se faca meciul de retragere acum. Am discutat duminica cu Dorinel si mi-a spus ca ar dori sa-si încheie cariera la echipa nationala. În primavara, daca vom avea un amical mai puternic, îsi va face retragerea. Mi-a spus ca vrea o retragere civilizata si nu una pompoasa. Dorinel s-a retras din echipa nationala. Din punct de vedere fizic, putea chiar sa faca parte din lotul pentru turneul final, dar a zis ca nu mai poate face fata pe doua fronturi”, a explicat Victor Piturca.  

Desi doreste sa învinga Bulgaria, selectionerul este de parere ca meciul de la Sofia nu reprezinta, cel putin pentru noi, nimic mai mult decât un simplu amical în privinta participarii la Europenele de anul viitor: „Putem considera ca meciul cu Bulgaria e unul de pregatire pentru EURO 2008. Din momentul în care ne-am calificat, am început pregatirea pentru Campionatul European. Ne-am facut datoria, am reusit calificarea, dar mi-as dori sa nu pierdem niciun meci. Atât Bulgaria, cât si Albania sunt niste echipe bune, dar România este mai valoroasa si putem spune ca vom termina aceasta grupa fara sa pierdem. Nu voi face nicio experienta la echipa nationala. Vor intra jucatorii cei mai buni si cei mai în forma”, a mai tinut sa precizeze Piturca.

Partida dintre Bulgaria si România, din cadrul Grupei G a preliminariilor EURO 2008, va avea loc sâmbata, cu începere de la ora 18, pe stadionul “Vasil Levski” din Sofia.


Intră acum și în grupul de