Nouă elevi suceveni din clasele V-XII s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică


Intră acum și în grupul de

Cinci elevi suceveni de gimnaziu şi patru liceeni vor reprezenta judeţul la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică, ce va avea loc, în perioada 19-23 aprilie, la Sovata pentru elevii claselor V-VI şi la Târgu Mureş pentru elevii claselor VII-XII.

simulare la matematica

Potrivit ISJ Suceava, etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică s-a desfăşurat, în data de 19 martie 2016, la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza”Suceava , iar pentru etapa naţională a olimpiadei s-au calificat un elev din clasa a V a şi doi elevi din clasa a VI a, precum şi şase elevi din clasele VII-XII.

Astfel, la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele V-VI, ce se va desfăşura la Sovata, vor participa elevii Maria Cristina Popa, clasa a V a, de la Şcoala Gimnazială nr.4 Vatra Dornei, profesor îndrumător Silvica Nisioi, Bogdan Rusu şi Eduard Valentin Dumitrescul, clasa a VI a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava, profesor îndrumător Dan Popescu.

La etapa naţională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele VII-XII, care urmează să aibă loc la Târgu Mureş, vor participa elevii Andrei Cristian Airinei, clasa a VII a, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Bogdăneşti, profesor îndrumător Vasile Solcanu, Paul Florin Rebengiuc, clasa a VIII a, de la Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Suceava, profesor îndrumător Stela Boghian, precum şi Ştefan Verciuc, clasa a IX a, Florin Sebastian Ficiuc, clasa a X a, Teodor Eduard Rusu, clasa a XI a şi Mihai Prelipcean, clasa a XII a, toţi elevi ai Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumaţi de profesorii Dan Popescu, Cristian Amorăriţei şi Marius Marchitan.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de