Acasă Actualitate Opt cazuri de gripă au fost raportate în judeţul Suceava în ultima...

Opt cazuri de gripă au fost raportate în judeţul Suceava în ultima săptămână


Intră acum și în grupul de

Un număr de opt cazuri de afecţiuni compatibile cu gripa s-au înregistrat în judeţul Suceava, în perioada 21-27 martie 2016, iar şapte pacienţi diagnosticaţi cu această boală au fost internaţi în spital pentru tratament.

Gripa porcina



Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în judeţul Suceava s-au raportat în ultima săptămână opt cazuri de afecţiuni clinic compatibile cu gripa, din care două în zona Sucevei şi şase în zona Rădăuţi.

În acelaşi interval de timp s-au înregistrat 2861 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 65 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 886, fiind raportate la grupa de vârstă 5-14 ani.

În judeţul Suceava s-au raportat şi 758 de cazuri de pneumopatii acute, cu 143 de internări, iar cele mai multe cazuri, 169, au fost înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, bioinginer Adrian Popescu, DSP Suceava a transmis cinci probe biologice recoltate de la pacienţii internaţi în spital, diagnosticaţi clinic cu gripă, la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, într-un singur caz fiind confirmată prezenţa virusului AH1N1.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version