VIDEO Trei contrabandişti ucraineni prinşi de poliţiştii de frontieră, lângă graniţă, cu ajutorul câinilor Nod şi Nana

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F au depistat trei cetăţeni ucraineni care încercau să introducă ilegal peste frontiera verde 1.500 de pachete cu ţigări, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

contrabanda ucraineni (2)

Pentru reţinerea celor în cauză, care nu s-au supus somaţiilor iniţiale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, iar apoi au fost reţinuţi cu ajutorul a doi câini de serviciu.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, a declarat că poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus acţionat, miercuri, pentru combaterea contrabandei cu ţigări, iar în jurul orei 21.00, au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

contrabanda ucraineni

Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestor trei persoane somându-i prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Astfel, poliţiştii de frontieră, însoţiţi de câinii de serviciu Nod şi Nana, au reţinut cele trei persoane de sex masculin, cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani.

La faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri care conţineau 1.500 pachete de ţigări Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de 15.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor trei cetăţeni ucraineni, poliţiştii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat ce a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluţionării legale.(N.B.)

loading...