Handbal. Liga Nationala : Cine este HC Odorhei?


Intră acum și în grupul de

Clubul Sportiv Handbal Club Odorheiu Secuiesc a fost înfiintat în anul 2005, si a fost construit pe echipa de juniori I, a Clubului Sportiv Scolar care a câstigat titlul national în editia 2004-2005. Din anul 2006 denumirea clubului a fost schimbata în Handbal Club Odorheiu Secuiesc. Prin înscrierea echipei în Divizia A, a campionatului national, Odorheiu Secuiesc, unde handbalul are traditie înca din anii 1930, a dorit sa revina în elita handbalului românesc.

Pe parcursul anilor la echipa din Odorhei au jucat: Nagy Sandor, Pahan Erno si Danis Ferenc componenti ai lotului national în anii ‘50, Barabas Arpad (CSM Resita, CCA), Csavar Zoltan (Carpati Marsa, Pick Szeged) Bartok Csaba (Pick Szeged, Ademar Leon, Fotex Veszprem), Ilyes Ferenc (Pick Szeged). În editia de campionat 2005/2006 echipa a evoluat în seria de vest a Diviziei A, ocupând locul VI. Lotul echipei era alcatuit numai din jucatori tineri, cu vârsta cuprinsa între 18-20 de ani, având cinci jucatori la lotul de tineret si un jucator la lotul de juniori.

Echipa joaca partidele de pe teren propriu în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, cu o capacitate de 1.300 de locuri, realizând în editia trecuta o medie 750 de spectatori pe partida.  

Clubului HC Odorhei îi este dedicata si o emisiune TV de 30 de minute, intitulata „Magazin de Handbal”, care este difuzata pe postul local si la 12 posturi din judetul Harghita.

Pentru editia de campionat 2006/2007 obiectivul stabilit de catre conducerea clubului a fost promovarea în Liga Nationala. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv lotul a fost întarit cu patru jucatori cu experienta (trei din Liga Nationala, unu din prima liga maghiara ). Totodata în colaborare cu Clubul Sportiv Scolar au fost înscrise patru echipe în campionatele de juniori, pentru a se asigura în continuare jucatori tineri pentru echipa de seniori.

La sfârsitul campionatului 2006-2007, HC Odorhei a câstigat Seria C cu 21 de victorii si trei înfrângeri.

Pentru editia de campionat 2007-2008 obiectivul stabilit de catre conducerea clubului este mentinerea echipei în Liga Nationala. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv a fost numit ca antrenor Constantin Stefan (campion national si participant în Liga Campionilor cu Dinamo Bucuresti), iar lotul a fost întarit cu zece jucatori cu experienta: Ferenczi Botond (Pick Szeged), Birtalan Istvan, Vasile Adrian, Mihaila Ovidiu (Steaua), Varo Lajos (HCM Bistrita), Fratila Eugen (HCM Brasov), Drutu Relu Adrian (Dinamo), Marceta Mirko, Lucic Milutin (Vrbas Vital), Menkovic Vojin (Xant Thessaloniki)

Planul pe termen mediu al conducerii este ca, peste 2 sezoane HC Odorhei sa participe într-o cupa europeana.


Intră acum și în grupul de